bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Phantom Wallet Nedir ve Nasıl Kullanılır?

phantom wallet nedir nasil kurulur

Phantom Wallet, Solana ağındaki en popüler Web3 cüzdanıdır. Phantom Wallet kullanıcıları Solana ağındaki merkezsiz finans uygulamaları, NFT’ler ve oyunlarla etkileşime girebilir. Oldukça kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Phantom’un tarayıcı eklentileri, iOS ve Android mobil uygulamaları bulunuyor. Phantom, OpenSea, Magic Eden gibi önde gelen DeFi platformlarına bağlanabilir.

Phantom ayrıca çok kısa bir süre önce Ethereum ve katman-2 ekosistemlerini destekleme planlarını açıkladı. Phantom 2023 yılının Şubat ayı itibariyle Ethereum ve Polygon ağlarını desteklemek için beta testlerini başlattı.

Phantom Hakkında Önemli Bilgiler

  • Solana için en büyük ve en popüler Web3 cüzdanı.
  • iOS, Android, Chrome, Firefox, Brave ve Edge’de kullanılabilir.
  • Şu ana kadar saldırıya uğramayan en güvenli Solana cüzdanı

Phantom Wallet Nedir?

Phantom Wallet, kullanıcıların Solana destekli token’lerini saklamasına, göndermesine ve almasına olanak tanıyan dijital bir cüzdandır. Phantom, Solana tabanlı ilk dijital varlık cüzdanlarından biridir. Hem mobil hem de masaüstünde kullanılabilir, mobil cihazlarda iOS ve Android’de desteklenir, masaüstü için Chrome, Firefox, Brave ve Edge’de bir eklenti olarak kullanılabilir.

Solana’ya ek olarak, Phantom kısa süre önce uygulamasında Ethereum ve ERC-20 tokenlerini destekleme planlarını açıkladı.

phantom wallet nedir nasil kurulur

Phantom Güvenli mi?

Evet, Solana tokenlarınızı saklamak için güvenli bir yol arıyorsanız önünüze çıkan seçeneklerden biri de Phantom Wallet olacaktır.

Phantom Wallet tıpkı MetaMask gibi gözetimsiz bir kripto para cüzdanı. Özel anahtarınız hiçbir zaman merkezi sunucularda saklanmaz. Bu da kullanıcının fonları üzerinde tam kontrol sahibi olmasını sağlar.

Ayrıca Phantom Wallet dünyanın en iyi denetim firmalarından biri olan Kudelski Security tarafından bağımsız olarak denetlenmektedir. Phantom Wallet, donanım cüzdanı Ledger’ı da destekliyor.

Phantom Nasıl Kurulur?

Sadece birkaç adımda Phantom cüzdanı oluşturabilirsiniz. Yazımızın bu bölümünde görsellerle destekleyerek birkaç adımda nasıl Phantom cüzdanı oluşturabileceğinizi anlatacağız:

Biz tarayıcı eklentisi olarak Phantom Wallet kurulumunu anlatacağız. Mobil cihazlarınız için de süreç oldukça benzer. Tek yapmanız gereken uygulama marketinizden Phantom Wallet’ı indirmek.

Phantom’u İndirme

Adım 1: Resmi web sitesini ziyaret edin ve tarayıcı uzantısını indirin

Adım 2: İndirdikten sonra açılır pencereyi takip edin ve ‘Create New Wallet” seçeneğine tıklayın.

Halihazırda Sollet veya diğer cüzdan sağlayıcılarında bir cüzdanınız varsa “Use Secret Recovery Phrase” seçeneğine tıklayarak cüzdanınızı içe aktarabilirsiniz.

phantom 1

Adım 3: Ekranda kurtarma anahtarınızı göreceksiniz.

Bunu güvenli bir yerde saklayın ve başka kimseyle paylaşmayın. Bir kağıda not alıp güvenli bir yerde saklayabilirsiniz. Bilgisayarınız hack’lenebileceğinden kurtarma anahtarınızı internet bağlantısı olan cihazlarınızda saklamayın.

phantom 2

İpucu: Phantom Wallet ve 1Password ile ortaklık kurdu, böylelikle cüzdan bilgilerinizi parola yöneticisine yerel olarak kaydedebilirsiniz.

Adım 4: Eklentiyi tarayıcınıza sabitleyin.

Cüzdanınızı kolay erişim için tarayıcınıza sabitleyebilirsiniz. Chrome veya Brave tarayıcılarında sağ üst köşede yer alan yapboz simgesine, sonrasında da açılan barda Phantom’un yanındaki sabitleme işaretine tıklayın.

phantom 3

Adım 5: Giriş yapma ve cüzdana para gönderme

Artık Phantom cüzdanını destekleyen Solana uygulamalarına bağlanabilirsiniz.

Cüzdanı kullanmadan önce, işlem ücretleri için bir miktar SOL’a ihtiyacınız olacağını aklınızdan çıkarmayın.

Cüzdan adresinizi bulmak için “Deposit SOL” veya “Receive” seçeneğine tıklayın. Copy düğmesine basın.

Alternatif olarak MoonPay kullanarak cüzdanınıza bakiye ekleyebilirsiniz..

phantom 4

İşte hepsi bu kadar! Solana Phantom cüzdan kurulumunu tamamladınız artık cüzdanınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala