bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,833.91 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,082.44 0.16%
bnb
BNB (BNB) $ 570.38 1.05%
solana
Solana (SOL) $ 175.67 4.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513775 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464499 1.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150846 0.40%

KuCoin Shares (KCS) Nedir?

kucoin

KuCoin Shares (KCS)  KuCoin borsasının kendine has tokenidir. Menkul kıymet olarak sayılmasa da KCS elde tutmak kullanıcılara toplanan ücretlerin %50’si ve diğer harika avantajlı ödüller kazanma şansı verir.

Borsanın Binance‘in rakibi olduğu biliniyor. Yeni başlayanlar için uygun ara yüzü, güçlü bir API, birçok altcoin piyasasına ve harika teşviklere sahiptir. Örneğin, tüm işlem ücretlerinin %90 kadarı topluluk üyelerine iade edilir. Bu tür teşviklerden biri de KuCoin Shares (KCS) içermektedir.

KuCoin Shares (KCS) Ne Zaman Çıktı?

KuCoin, Singapur merkezli küresel bir kripto para borsasıdır. Ağustos 2017’de piyasaya sürüldü, güneydoğu Asya ve Çin’de ofisleri bulunuyor. Lansmanından bu yana KuCoin önemli bir büyüme yaşadı ve hızla en popüler altcoin borsalarından biri haline geldi.

KuCoin Shares (KCS) Nasıl Çalışır?

KuCoin Shares (KCS), yalnızca KuCoin borsasında kullanılabilen Ethereum ERC-20 tokenleridir. Toplamda, yaklaşık 90.000.000’u dolaşımda olan bir kitlesel satış yoluyla 200.000.000 KCS dağıtıldı. Her üç ayda bir KuCoin, kârının %10’unu, yalnızca 100.000.000 adet kalana kadar KCS tokenlerini geri almak ve yakmak için kullanır. KCS sahipleri aşağıdaki avantajları elde eder:

  • Toplanan işlem ücretlerinin %50’sine tekabül eden günlük kripto para geri ödemeleri.
  • İşlem ücreti ücreti indirimi kazanılabilir.
  • BTC, ETH, LTC, USDT, XRP, NEO, EOS, CS, GO dahil olmak üzere ek işlem çiftlerinde işlem yapabilir.
  • Müşteri desteğine hızlı geçiş yapılabiliyor.
  • Özel KCS sahibi avantajları ve teklifleri alınabiliyor.
spot borsa
KuCoin borsası böyle görünüyor.

KCS’nin en önemli özelliklerinden biri de de KuCoin kullanıcılarının KCS’yi stake ederek günlük değişim karlarının bir kısmını kazanabilmeleridir. Bu ödemeler, işlem ve ticaret hacmi açısından borsanın başarısını doğrudan yansıtmaktadır. Platform ne kadar çok işlem ücreti toplarsa, günlük ödül havuzu o kadar büyük olur. Ödenen geri ödeme miktarı, kişinin sahip olduğu KCS ile orantılıdır.

Örneğin, 10.000 KCS’ye sahipseniz ve borsa işlem ücreti olarak 20 BTC (günlük işlem hacminin %0,1’i) toplarsa, günde KCS’ye dönüştürülen 0,001 BTC alırsınız. Ödemeler, KuCoin’de listelenen her token çifti için hesaplama aynı şekilde yapılır ve esas olarak KCS cinsinden bazen de diğer altcoin’lerle de ödenir. Ödemeler her gün saat 02:00’de (UTC +8) otomatik olarak gerçekleşir ve ödemenin alınması 24 saat kadar sürebilir.

Ödüllere hak kazanabilmek için şartlar şunlardır:

  • Kullanıcı en az 24 saat boyunca en az 6 KCS tutmalıdır.
  • Kullanıcı hesabında 2FA (2 faktörlü koruma) etkinleştirmelidir.

KCS tokenlerinin bir başka avantajı, işlem ücreti indirimi sağlamasıdır. %1 indirim için en az 1000 KCS almanız gerekirken, 30.000 KCS için maksimum indirim %30’dur. Sistem, geçerli indirim oranını hesaplamak için her gün 00:00’da (UTC +8) kullanıcıların KCS varlıklarının anlık görüntüsünü alır.

KuCoin Ekibi

Borsa 2017 yılının ortalarında faaliyetlerine başlamış olmasına rağmen, kurucuları 2011’den beri blockchain teknolojisi üzerinde çalışıyor. Platformun temellerinin 2013’te olduğu, ancak test edilmesi ve piyasaya sürülmesinin dört yıl daha sürdüğü söyleniyor.

KuCoin’in yönetim ekibi sekiz çekirdek üyeden oluşur. Anahtar kurucular Michael Gan ve Eric Don’dur. ICO sırasında KuCoin, oldukça spesifik bir geliştirme yol haritasının ana hatlarını çizen bir teknik inceleme yayınlamıştı.

En iyi 10 küresel kripto para borsasından biri olma hırsına rağmen, 2018 yılı sonuna kadar günlük hacmi 100.000 BTC’nin üzerinde olması beklenen 1.000 kripto para biriminin listelenmesi gibi bazı hedeflerde yetersiz kaldığı görülüyor. Borsa yalnızca 177 kripto para birimi listeledi ve günlük ortalama yaklaşık 1.300 BTC hacmine sahip. Bunun birincil nedeni, KuCoin’de listelenen çoğu altcoin’in özellikle kripto para birimlerinde geçtiğimiz yıl yaşanan durgunluk oldu.

Bununla birlikte, KuCoin ekibi borsasını geliştirmeye devam ediyor ve şu anda borsa platformunun v.2.0 sürümünü yayınlamış durumdalar. Durdurma emirleri, yükseltilmiş API’ler, platformun yeniden tasarımı ve sosyal özellikler gibi yeni özellikleri geliştiriliyor. En son haberlerde KuCoin’in kredi ve banka kartı ödemelerini platforma entegre etmek için Simplex ile ortaklık kurduğu yer aldı.

KuCoin Shares Yakma İşlemleri

Günlük KCS token dağıtımı ve ödül ödemeleri, sonunda KCS token enflasyonuna yol açacaktır. KuCoin, buna karşı koymak için üç ayda bir KCS geri alımları ve token yakma işlemleri yapar.

borsa vip
Borsanın Vip kullanıcılarından aldığı işlem ücretleri.

Yakım için şu şekilde ilerlenir: Borsanın net karının en az %10’u her üç ayda bir KCS’yi geri almak için kullanılır. Geri alım yoluyla alınan tokenlar hemen imha edilir. Süreç, blockchain gezgini kullanılarak gözlemlenebilir. Token yakma işlemi, yalnızca 100.000.000 KCS kalana kadar devam eder. Haziran 2019 itibariyle KuCoin, 19 token geri alımı ve yakımı gerçekleştirdi.

KuCoin Shares ICO’su

KuCoin Shares (KCS) borsanın gelişimi adına fon toplamak için kullanıldı. ICO, 13 Ağustos 2017’den 1 Eylül 2017’ye kadar sürdü. 100.000.000 KCS, borsa kurucularına ve özel yatırımcılara dağıtıldığından ve diğer 100.000.000, kitlesel satışta satıldığından, kitlesel satış BTC cinsinden yaklaşık 20.000.000 $ topladı. KCS başına ICO fiyatı 0,000055 BTC veya 0.197326 $ idi.

KuCoin Shares (KCS) Nasıl Alınır?

KuCoin Shares (KCS) yalnızca KuCoin borsasında satın alınabilir. En basit yol tokenleri spot borsa aracılığıyla satın almaktır. Alternatif olarak, arkadaşlarınızı önererek KuCoin Shares kazanabilirsiniz.

KuCoin referans programı davetlilerinizin işlem ücretlerinin %20’sine kadar kazanmanızı sağlar. Aşağıdaki şekilde çalışır:

Arkadaşlarınızı bir referans bağlantısı aracılığıyla KuCoin’e katılmaya davet ediyorsunuz. Her tavsiye, arkadaşınızın ilk siparişini verdiği andan itibaren bir yıl boyunca geçerli olabiliyor. Üç düzeyde bir tavsiye bonusu alırsınız:

A-seviye davetli %20 Bunlar, doğrudan bağlantınız üzerinden kaydolan kişilerdir.
B-seviyesi davetli %12 Bu kullanıcılar davetlinizin yönlendirme bağlantısı aracılığıyla dolaylı olarak kaydolan kişilerdir.
C-seviyesi davetli %8 Bunların tümü, davetlinizin davetlisinin bağlantıları aracılığıyla dolaylı olarak kaydolan kişilerdir.

Sonuç olarak, KuCoin tavsiye bonus programı, davetlinizin işlem ücretlerinin %40’a kadarının size geri dönebileceği anlamına gelir. Ödüller her iki saatte bir ve yalnızca KCS tokenleriyle ödenir.

listekucoin
KuCoin borsasında yeni listelenen tokenler.

KuCoin Shares (KCS) Fiyatı Nedir?

KCS tokenleri ilk olarak piyasaya çıktığında bir anda patlama yaparak tüm zamanlarının en yüksek fiyatını gördü ve ardından düşerek durgunluk dönemi yaşadı. 2018 ve 2021 arasında durgunluk yaşayan KCS yaklalık 0,4 – 0,8 dolar rasında işlem görüyordu.

KuCoin Shares (KCS) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 KuCoin Shares Coin $ 9.57 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle KuCoin Shares Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 21.14 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Kucoin Shares’de yılın en düşük seviyesini ise 0.32 dolarla belirledi.

KuCoin Shares (KCS) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 KuCoin Shares Coin 308,51 TL TL’den işlem görüyor. KuCoin Shares Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -1.58% değişim gösterdi. KuCoin Shares Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 142,473 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 916,844,054 dolar seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala