bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,477.01 0.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,251.92 3.78%
bnb
BNB (BNB) $ 596.62 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 141.31 1.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517951 1.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468776 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147895 0.50%

“Kripto şirketlerinin müşteri iletişiminde ihlaller var”

"Kripto şirketlerinin müşteri iletişiminde ihlaller var"

Aracı firmaları ve döviz piyasalarını denetlemekle görevli Finans Endüstrisi Düzenleme Kurumu (FINRA), kripto para sektörünü ele alan bir rapor paylaştı.

FINRA’nın geçtiğimiz gün paylaştığı rapora göre üye şirketlerin bir kısmının müşterilerine kripto paraların nakit veya benzerleri gibi çalıştığına dair yanlış beyanda bulunuyor. SEC’e bağlı kurum, şirket-vatandaş-komisyoncu ilişkilerinde adil ve dengeli olunması gerektiğini belirtti.

500 farklı perakendecinin iletişimini analiz eden FINRA, kripto ile ilgili kurulan iletişimlerin yüzde 70’ine yakınının kuralları ihlal etme ihtimali üzerinde durdu. Yetkilikler, birkaç firmanın potansiyel ihlallerin çoğundan sorumlu olduğunun altını çizdi.

FINRA Reklam Düzenleme Departmanı yöneticisi Ira Gluck, basına verdiği demeçte kripto varlık hizmetlerinde yeterli bilgilerin verilmesi gerektiğini açıkladı:

“Kripto pazarındaki büyüme ve artan ilgi nedeniyle sorunlu iletişimlerin yol açması muhtemel zararlar da artıyor. Kripto yatırımı veya hizmetinde iletişime geçen kişilerin yeterli bilgiye sahip olması ve riskleri ele alması gerekiyor.”

Üye şirketlerin müşterileriyle kurduğu iletişimi irdeleyen FINRA, basılı ve dijital reklamları en küçük detayına kadar inceliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala