bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,070.17 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.29 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 603.51 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 143.67 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528917 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468816 1.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150138 1.47%

ABD’de kripto para yanlısı adaylar yarıştan çekiliyor

ABD'de Ocak ayı tüketici enflasyonu açıklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık seçimleri adım adım yaklaşırken kripto yanlısı adaylar yarıştan teker teker çekiliyor. Bir hafta içerisinde Cumhuriyetçi kanada mensup kripto sever aday Vivek Ramaswamy’in ardından Ron DeSantis’in de başkanlık iddiasından vazgeçmesi kripto dünyasını üzdü.

Basına verdiği demeçlerde merkez bankası dijital para birimine (CBDC) muhalifliğini sık sık dile getiren Ron DeSantis, bugün başkanlık yarışından çekildi. CBDC’lerin özgürlükleri kısıtlayacağına inanan Cumhuriyetçi isim, Bitcoin ve kripto paraları koruyacağı yönünde açıklamalar yapmıştı.

Ramaswamy ve DeSantis’in yarıştan çekilmesinin ardından kripto paraları açık şekilde destekleyen başkan adayları arasında Robert Kennedy Jr. ve Dean Phillips kaldı. Seçim listelerine girmek için mücadelesini sürdüren Kennedy, kampanyasında Bitcoin ile bağış kabul edeceğini açıklamıştı.

Kripto paralara destek veren Demokrat başkan adayı Dean Phillips, haftalar önce verdiği demeçte Joe Biden ve Donald Trump’ın “kripto konusunda liderlik için doğru insanlar olmadıkları” yorumunu yaptı.

Bir önceki ABD başkanı Donald Trump’ın NFT’lere olan ilgisi kripto yatırımcılarını heyecanlandırsa da eski paylaşımları kafa karıştırıyor. Trump, 2019 yazında X hesabından attığı bir tweet’te Bitcoin’den pek hazzetmediğini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala