bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,444.73 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,002.12 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 545.22 0.83%
solana
Solana (SOL) $ 139.25 3.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489214 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447074 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148469 0.01%

Kripto Sektöründen Deprem Bölgesine Destek!

kripto sektorunden deprem bolgesine desteksdcsdfv

Türkiye Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen deprem ile uyandı. Deprem bölgesine birçok ülkeden destek gelmeye devam ederken, kripto para sektöründen de destek gecikmedi.

Kripto Sektörü Türkiye’nin Yanında

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde aynı şekilde hissedildi. Kahramanmaraş merkezli deprem, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Kilis tarafında da etkisini gösterdi.

Yaşanan bu depremin ardından dünya genelinden birçok destek gelmeye başladı. Kripto para sektöründen de birçok isim, Türkiye’de gerçekleşen deprem için destek mesajları vermeye başladı.

Chiliz (CHZ) ve Socios’un CEO’su Alexandre Dreyfus, Alexandre Dreyfus resmi Twitter hesabı üzerinden depreme destek verdiğini açıkladı.

Kripto para borsası Binance’in CEO’su resmi Twitter hesabı üzerinden Türkiye’de gerçekleşen deprem için destek mesajı verdi.

Diğer taraftan kripto para borsası Bitfinex’ten de bir destek mesajı geldi. Borsa, Türkiye için bir destek paketi oluşturmayı planladıklarını açıkladı.

Türkiye için gelen desteklerden biri de Bitget borsasından oldu. Bitget, sosyal medya platformu Twitter’da paylaştığı gönderiyle depremde etkilenen vatandaşlara destek olacağını belirtti.

Yerli kripto para borsası Bitci’nin yardım tırı, valilik iletişiminin ardından Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı. Bitci, yardım tırında portatif mutfak, portatif tuvalet, kışlık eşya mont, polar, kazak, hijyen malzemesi ve yiyecek gibi temel ihtiyaçların gönderimini sağladı. Bitci Borsa CEO’su Ahmet Onur Yeygün yaptığı açıklamada, Şubat ayı komisyon gelirlerinin tamamının Kahramanmaraş merkezli deprem adına AHBAP’a bağışlanacağını duyurdu.

BtcTurk, resmi bir açıklamada bulunmadan destek bölümü konuya dair yanıt verdi. Depremzedelere ve deprem bölgesine borsanın 6 milyon TL’lik yardımda bulunduğu yazıldı. 

Yerli kripto para borsası BtcTurk depremzedelere yardım için kripto yardımı yapılması için cüzdan bilgilerini paylaştı.

Screenshot 2023 02 08 at 18.59.55
Screenshot 2023 02 08 at 19.00.27
Screenshot 2023 02 08 at 19.00.45

Kripto kuruluşu BlueZilla’dan da destek geldi. BlueZilla, deprem bölgesine yardım göndermek amacıyla Ahbap cüzdanına 100 bin dolar bağış yaptı.

Ayrıca, Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk da Türkiye’ye destek verebileceğini açıkladı. Musk, Türkiye’ye Starklink gönderimi sağlayabileceğini aktardı.

FTX TR, deprem bölgesinde depolarında kalan hoodie, tişört ve bölgede ihtiyaç olabilecek giysileri koliler halinde ulaştırılacağını belirten bir paylaşım yaptı.

Ayrıca kripto para borsası Gate_io de Türkiye’deki deprem bölgesine yardım paketleri göndermeye hazırlandığını bildirdi.

Uniswap kurucusu Hayden, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada deprem yardımları için açılan cüzdana bağışta bulundu.

KuCoin, Türkiye’de gerçekleşen depremi es geçmedi. KuCoin, destek paylaşımında bulunarak, Türkiye biriminin aktif olarak yardımlarda bulunacağını öne sürdü.

Justin Sun da deprem ile ilgili destek mesajı atanlar arasında yer alıyor. Resmi Twitter hesabı üzerinden şu şekilde paylaşım yaptı:

Bir destek de Nayib Bukele de resmi Twitter hesabından Türkçe olarak “El Salvador, Türkiye’nin güneyinde meydana gelen şiddetli depremin ardından Türk halkının güvenliği ve esenliği için dua etmektedir. Hükümetim, bu elim hadisenin üstesinden gelinmesi için Cumhurbaşkanı Hükümetine gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırdır” şeklinde açıklama geldi.

Kripto para borsası OKX, yardım fonunu Ahbap’a bağışladığını ve yeni yardımlar için girişimlerini sürdürdüğünü belirtti.

Screenshot 2023 02 08 at 19.12.29

Paribu da yayınladığı bir blog yazısında afet destek planını açıkladı:

Paribu olarak, afetle ortaya çıkan acil ve bundan sonraki süreçte doğacak tüm ihtiyaçlar doğrultusunda paydaşımız İhtiyaç Haritası ve 19 sivil toplum kuruluşunun inisiyatifi ile kurulan Afet Platformu rehberliğinde aksiyon planımızı hazırladık. Yardım için ayırdığımız kaynakları İhtiyaç Haritası’na ve Afet Platformu üyelerine tahsis ettik”

Öte yandan Yerli kripto para borsası Paribu başta olmak üzere pek çok kripto şirketi Türkiye’de yaşanan depremler sonrasında yardım çalışmaları başlattı. Paribu’nun yardım miktarı 12 milyon TL’nin üzerinde. Şirket, 500 bin dolarlık USDC bağışını duyurmuştu. Sonrasında ise Toplu Gönüllüleri Vakfı (TOG) adına 100 bin dolarlık USDC bağışı yapıldı. Paribu’nun toplam bağış miktarı 600 bin dolara ulaştı. Bu da yaklaşık 12 milyon TL demek.

Murat PAK, bir NFT platformu oluşturduğunu ve ilk drop olan Cause 1 serisinin satışa sunulduğunu Tweetledi.

Polkadot da turkiyereliefdao[.]org üzerinden depremzedelere yardım kampanyası başlattığını açıkladı.

Kripto sektöründen bir bir destek haberleri gelirken bir destek de Refik Anadol’dan geldi. Refik Anadol’un bu hamlesi, kripto paralarla deprem yardımı yapabilmek açısından da önem arz ediyor.

Solana resmi hesabı da Paribu’nun oluşturduğu kripto yardım cüzdanları tweetini alıntılayarak, yardım eli uzattığını belirtti.

The Sandbox, Beyoğlu Belediyesi ile ortaklaşa Hatay’a yardım tırı yollandığını açıkladı. 

Kripto borsası WhiteBIT, Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından başlatılan destek kampanyasına el uzattı. WhiteBit ahbap’a 55.000 usd destek verdi.

Ekran Resmi 2023 02 08 16.02.23

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala