bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,422.92 2.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,984.47 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 566.96 2.20%
solana
Solana (SOL) $ 138.39 3.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519267 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450201 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13319 3.28%

Kripto Para Kabul Eden Şirketler

kripto para kabul eden sirketler

Gün geçtikçe kripto para birimlerinin benimsenmesi artıyor. Birçok kurum ve şirket kripto para birimleri çeşitli alanlarda kullanmaya başladı. Peki hangi şirketler kripto para birimi kabul ediyor? Birlikte inceleyelim.

1-Tesla

Kripto para birimi kabul eden şirketler denildiğinde akıllara ilk olarak elektrikli otomobil üreticisi Tesla geliyor. Tesla, ABD’de araç alımları için Bitcoin (BTC) ödemelerini kabul edeceğini açıklayan en son şirketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bilindiği üzere söz konusu bu açıklama, Elon Musk’ın şirketi tarafından kripto para birimine yapılan 1,5 milyar dolarlık yatırımın ardından geldi.

kripto para kabul eden sirketler 2

2-Microsoft

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olarak bilinen Microsoft da kripto para birimi kabul eden büyük şirketler arasında yer alıyor. Microsoft, Bitcoin ödemelerini kabul etmesi ve kripto kullanımında bir dereceye kadar güven aşılaması önem teşkil ediyor. Bunun yanında Blockchain hizmeti kullanan Microsoft, Bitcoin (BTC) ağında iki katmanlı bir kimlik doğrulama platformu olan ION’u da piyasaya sürdü. ION teknolojisi, ödeme almak için değil, çevrimiçi kimlikleri doğrulamak için dijital kimlikler oluşturuyor.

kripto para kabul eden sirketler

3-Visa

Kredi kartı şirketi Visa bilindiği üzere birçok kripto para şirketi ile ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Hal böyle olunca Visa da kripto para birimleri ile olan ilişkisini oldukça geliştirdi. Visa, Crypto.com platformunda, ödeme ağındaki işlemleri gerçekleştirmek için kripto para birimini kabul edecekleri yeni bir plan üzerinde çalıştıklarını doğrulamıştı.

Şimdilik Visa sadece, dolar değerine sabitlenmiş bir stabilcoin kripto olan USD Coin’i (USDC) kabul edecek.

kripto para kabul eden sirketler 4

4-Starbucks

Kripto para kabul eden büyük şirketlerin arasında Starbucks da var. Popüler kahve zinciri Starbucks, geçtiğimiz yıl kartlarına kripto paraların yüklenebileceği açıklamıştı. Kapsamlı bir deneme sürecinin ardından, Starbucks müşterileri yaptıkları alışverişleri ödemek için yeni Bakkt uygulamasını kullanabiliyor. Ayrıca kabul ettiği kripto paralar arasında Bitcoin’in (BTC) yanında Ethereum (ETH) da var.

kripto para kabul eden sirketler 5

5-PayPal

Son olarak geçen yıl ekim ayında yapılan bir duyurunun ardından, PayPal kullanıcıları da artık Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin dahil olmak üzere birkaç kripto satın alabilir, satabilir veya elinde tutabilir. Ek olarak, PayPal uygulaması aracılığıyla kripto para birimlerini takip edebiliyor.

kripto para kabul eden sirketler 6

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala