bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,217.74 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,028.74 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 576.81 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 168.42 3.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519979 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480259 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15314 1.48%

Kripto karşıtı senatör Bitcoin ETF’e karşı boş durmuyor

warren kripto kara para aklamayi onleme yasasini gundeme getirdifvsdfv

ABD Senatörü Elizabeth Warren, kara para aklamayı önleme kurallarının kriptoya uygulanması çağrısını yinelerken bu kez Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’leri onaylamasını da eleştirdi.

Warren, X’teki gönderisinde “Bitcoin ETF kararına ilişkin SEC kanunda yanlış, politikada yanlıştır. Eğer SEC, kripto paranın finansal sistemimizin daha da derinlerine girmesine izin verecekse, o zaman kripto paranın kara para aklamayı önleme konusunda temel kurallara uyması her zamankinden daha acil hale geldi.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl, Warren ve diğer senatörler, Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasası adını verdikleri taslağı ilerletmek için yoğun çaba sarfetmiş ve bu tasarı 19 senatörden destek almıştı. Bu yasa, kripto madencilerine, doğrulayıcılara, cüzdan sağlayıcılara ve diğerlerine, müşteri kimlik doğrulama kuralları gibi Banka Gizlilik Yasası gerekliliklerini genişletmeyi amaçlıyor. Warren, SEC’nin daha sıkı düzenlemeler getirmesi gerektiğini savunarak, kripto para birimlerinin finansal sistemimize daha da entegre olması halinde kara para aklama riskinin artacağı uyarısında bulunuyor.

Bitcoin ETF’lere destek sesleri yükseldi

Öte yandan diğer kripto dostu milletvekilleri SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylama hamlesini desteklediler ve bunun ‘kendi mevzuatlarına ihtiyacı’ olduğunun altını çizdiler.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, X’te bir mevzuat çağrısında bulundu. McHenry, “Dijital varlıklar için netlik ve kesinlik sağlayacak mevzuat gerekli olmaya devam ederken, bugün atılan adımlar SEC’in uygulama yoluyla düzenleme siciline göre önemli bir gelişmedir” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala