bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,911.20 2.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,265.52 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 579.78 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 182.78 5.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.600072 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416761 5.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133912 5.66%

Kripto dünyasında İngiltere’nin yıldızı 2024’te parlayabilir

İngiliz bakan, kripto para yasası için tarih verdi

Avrupa ve ABD piyasalarında kripto para yatırım ürünleri ihraç eden 21 Shares, gelecekte planlanan düzenlemelerin etki ve sonuçlarını ele aldığı raporu 28 Ocak’ta yayımladı.

State of Crypto isimli raporun 11’nci baskısında kripto sektörünün canlı ve gelişime açık olduğu belirtilirken, küresel çapta yargı bölgelerinin düzenlemeleri yapmak adına birbiriyle rekabet halinde olduğu vurgulandı.

Raporda, Avrupa Birlği’nde MiCA yasası ile sektöre katkı sağlanmasının yanında Veri Yasası’nın olumsuz senaryolar meydana getirme ihtimali üzerinde duruldu:

“AB’de kripto düzenlemelerinin sonuçları o kadar net görünmüyor. MiCA yasası hizmet sağlayıcıların faaliyetini kolaylaştırırken Veri Yasası’nın akıllı sözleşmeleri yasaklama ihtimali blokzincir geliştiricilerinin uzaklaşmasına neden olabilir.”

Geçtiğimiz aylarda Avrupa’da gündeme gelen veri yasası, akıllı sözleşmeleri kısıtlayıcı maddeleri ile sektörde büyük tartışmalara yol açtı. 21 Shares önümüzdeki yıl boyunca sektörün gerekli düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağı konusuna odaklanacağını tahmin etti.

İngiltere ve Hong Kong övgüsü

Uzmanlar Avrupa ve ABD’ye kıyasla İngiltere ve Hong Kong’da kripto sektörünün daha çok teşvik edildiği vurgusunu yaptı. Rapora göre 2024 yılında Birleşik Krallık kripto işletmelerini kendine çekebilir.

Yakın tarihte basına konuşan İngiltere Hazine ve Ekonomi Bakanı, ülkesini kripto sektörü için bir üse dönüştürme vizyonunu benimsediklerini yinelemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala