bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,149.92 1.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,224.39 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 593.37 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 141.20 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518342 1.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463626 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147247 1.87%

Avrupa’da MiCA düzenlemesi nasıl uygulanacak?

avrupali stablecoin ihraccilari ek duzenlemelere tabi olacak

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasa Otoritesi (ESMA), aylar önce onaylanan Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yasasının nasıl uygulanacağıyla ilgili iki farklı belge paylaştı.

İlk belgede ters talep sürecini ele alan yasa yapıcılar, Avrupalı yatırımcıların AB dışı platformlar ile yaptığı işlemlere odaklandı. ESMA, üçüncü ülke kripto hizmet sağlayıcılarının AB’de pazarlama faaliyeti yürütemeyeceğini belirtti. Söz konusu kısıtlamaya karşın vatandaşların kendi çabasıyla yurtdışındaki bir kripto platformuna ulaşıp işlem yapmalarının önünde bir engel bulunmuyor.

ESMA, Avrupa Birliği vatandaşlarına tanıdığı haklara karşın yatırımcı güvenliğini korumak adına her türlü önlemi alacağının altını çizdi.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Para Otoritesi, belgede kripto reklamları, sponsorluk anlaşmaları ve influncer gelirlerinin nasıl düzenleneceğine dair kılavuzlar önerdi.

Kripto paralar nasıl tanımlanacak?

ESMA’nın paylaştığı ikinci istişare belgesinde kripto varlıkların finansal araç olarak tanımlanması durumu ele alındı. Finansal araç olarak tanımlanan kripto paraların MiCA yerine MiFID II adlı düzenlemeye tabi olacağına atıf yapan yetkililer, iki regülasyon setinin birbirinden ayrışması gerektiğini paylaştı. ESMA yetkilileri, bütün finansal araçların ortak bir tanıma sahip olması gerektiği fikrine sahip.

Avrupalı yasa yapıcılar, paylaştıkları belgelerde Nisan ortasına kadar kamuoyundan görüş ve yorum talep etti. AB parlamentosu, kripto varlıkların ihracı ve ticaretini düzenleyen MiCA adlı yasa tasarısını 2022’nin Ekim ayında onayladı. Söz konusu regülasyonların bu yılın sonuna kadara yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala