bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,344.78 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,032.77 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 578.55 0.60%
solana
Solana (SOL) $ 168.82 3.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520812 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489992 7.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152782 1.31%

Kripto cüzdan sağlayıcısı Ledger siber saldırıya uğradı

ledger acik kaynak calismalarini hizlandiriyor

Kripto para saklama hizmet sağlayıcısı Ledger’in bir dizi siber saldırıya uğradığına dair iddialar sosyal medyaya bomba gibi düştü. Saat 16.00’da Ledger kütüphanesindeki anormal durumu fark eden “banteg” takma adlı blokzincir geliştiricisi, X hesabı üzerinden bir dizi paylaştımda bulundu.

Anonim kullanıcı, Ledger’in veri deposunu savunmasız bırakması nedeniyle defter kitap kodlarının bilgisayar korsanları tarafından değiştirildiğini iddia etti.

İlk uyarı SushiSwap’tan geldi

Haberin sosyal medyada yayılmasının hemen ardından merkeziyetsiz kripto para borsası SusihSwap bir acil güvenlik uyarısı paylaştı.

Yetkililer, kullanıcıların beklenmedik bir “cüzdanınızı bağlayınız mesajı gördükleri takdirde bu mesaja kesinlikle uymamaları gerektiğini belirtti.

Ledger’dan resmi açıklama

Siber korsanların saldırısına konuk olan kripto cüzdan sağlayıcısı Ledger, Türkiye saatiyle 16.31’de yaptığı açıklamada olayı doğruladı.

Ledger Connecet Kit’in kötü amaçlı bir versiyonunu tespit ettiklerini belirten yetkililer, an itibarıyla hiçbir merkeziyetsiz uygulamlarının bir olumsuzlukla karşılaşmadığını duyurdu.

“Kullanıcıların fiziksel Ledger cihazları ve Ledger Live hesaplarının güvenliği ihlal edilmedi.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala