bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,915.12 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.97 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 601.70 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528618 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466369 2.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149221 2.99%

Kripto Borsası Orca’dan Yeni ABD Kararı

kripto borsasi orcadan yeni abd karari

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyiciler kripto konusunda sert yaptırımlarının sayısı arttıkça kripto şirketleri de ABD pazarından uzaklaşmaya başladı. Solana Blockchain ağındaki en büyük merkeziyetsiz borsa konumunda olan Orca’dan kullanıcılarını üzecek bir Amerika Birleşik Devletleri kararı geldi.

Orca, ABD’li Yatırımcılara Hizmet Vermeyi Sonlandırıyor

Solana Blockchain ağının en büyük merkeziyetsiz borsası olan Orca, 31 Mart 2023 tarihi itibariyle orca.so adresinden ABD kullanıcıları için ticaret faaliyetlerini sonlandıracağını duyurdu.

kripto borsasi orcadan yeni abd karari 2

Merkeziyetsiz kripto para borsası Orca, 31 Mart 2023 itibariyle Amerika Birleşik Devletleri kullanıcılarının internet sitesine olan erişimlerini engelleyeceğini ve bu nedenle ABD merkezli kullanıcılara artık hizmet veremeyeceğini açıkladı. Bu durum Solana Blockchain ağındaki en iyi merkeziyetsiz borsanın erişilebilirliğine bir darbe vurmuş oldu. Konu hakkında Orca tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kullanıcılarımıza ne yazık ki kötü bir haber vermek durumundayız. Amerika Birleşik Devletleri, orca.so’da ticaret yapması kısıtlanan bölge ve ülkelere eklenmiş durumda.

Son olarak Orca’nın almış olduğu bu kararın, doğrudan Orca’nın akıllı sözleşmelerini kullanan tacirlerini etkilemeyeceğini belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala