bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,980.95 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.94 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 581.25 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 173.61 0.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523013 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480574 0.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155087 0.42%

Kripto borsası OKX, rotayı Güney Amerika’ya çevirdi

OKXten Avrupa Hamlesi

Güney Amerika’da gelişmiş ülkelere kıyasla inişli çıkışlı olan ekonomik şartlar, yatırımcıların kripto paralara ilgisini arttırdığından ötürü borsalar bölgede hizmetlerini genişletiyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye’de ofis açacağını duyuran kripto alım-satım platformu OKX, yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin’de müşterilerine Web3 cüzdan hizmeti sunacağını açıkladı.

Borsanın X hesabından yaptığı paylaşıma göre Web3 cüzdanını kullanan Arjantinli vatandaşlar NFT alım-satımı, kripto para saklama ve OKX borsasından kripto para ticareti hizmetine erişecek.

OKX başkanı Hong Fang, basın duyurusunda ülkede dijital varlıklara büyük ilgiyi vurgulayarak şu sözleri söyledi:

“Güney Amerika’daki en canlı kripto pazarlarının birinde borsamızın ve Web3 cüzdanımızın hizmet vermeye başlayacağını duyurmaktan gurur duyuyoruz.”

Arjantin’de kripto paralar yasallaşacak mı?

Arjantin Merkez Bankası, 2023’ün Mayıs ayında ödeme işlemlerinde kripto paraların kullanımını yasaklamıştı. Ülkede geçtiğimiz aylarda yapılan başkanlık seçimini özgürlükçü aday Javier Milei’nin kazanmasının ardından yatırımcılar söz konusu kısıtlamaların sona ermesini bekledi.

Milei’nin yeni hükümeti, ekonomi reformları kapsamında vatandaşların kaydedilmemiş kripto gelirlerini cüzi bir vergi oranıyla resmileştirmesine olanak tanıyan bir tasarı üzerinde çalışıyordu. Ancak son değişiklikler ile çalışmadan söz konusu hükümler kaldırıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala