bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,387.25 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.94 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 594.25 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 147.20 0.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532422 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464864 0.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161863 0.60%

Kanada’da kripto rüzgârı esiyor

kanadada kripto ruzgari esiyor

Coinbase‘in Kanada’daki faaliyetleri, ülkenin bankacılık sektöründeki devlerle olan ilişkisini daha da derinleştiriyor. Kripto paraların geleceği, Kanada’nın finans dünyasında nasıl bir yer edineceğini gösteriyor olabilir.

Kripto ve Bankacılık: Bir Araya Gelen İki Dünya

Coinbase’in Kanada’daki temsilcisi Lucas Matheson, uluslararası bir finans haber platformuna yaptığı açıklamada, ülkenin önde gelen bankalarıyla kripto para birimi konusunda diyalog içinde olduklarını ifade etti. Hangi bankalarla görüştüklerini açıklamasa da, Kanada’nın finans sektöründe öne çıkan “Büyük Beş” olarak adlandırılan bankalardan bahsediyor olabilir: Royal Bank of Canada, Toronto-Dominion Bank, Bank of Nova Scotia, Bank of Montreal ve Canadian Imperial Bank of Commerce.

Lucas Matheson, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kanada’daki vatandaşların büyük bir bölümü bu beş bankayla işlem yapıyor ve bu nedenle kripto finans dünyasının kapılarını aralamak ve sektörümüzü daha aktif bir şekilde desteklemek adına bu bankalarla birlikte çalışmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde, bazı büyük bankaların kripto ekonomisine dahil olmaya başlayacağını umut ediyoruz.

ABD‘deki finans otoritesi tarafından bazı operasyonları sebebiyle eleştiriye uğrayan Coinbase, Kanada’nın kripto para politikalarına olumlu bir yaklaşım sergiliyor. Matheson, Kanada’nın dijital varlık ekonomisine ve liderlik hedeflerine yönelik olarak uygun düzenleyici çerçeve konusunda proaktif bir yaklaşım benimsediğini vurguladı.

Bir süre önce Kanada’da belli başlı düzenleyici standartları karşılamayı taahhüt eden Coinbase, bu taahhüdü takiben Kanada’nın finans düzenleyicisi tarafından bazı yetkilendirmeler almayı planlıyor. Matheson, bu adımların Coinbase’in Kanada’da daha geniş bir yelpazede hizmet sunmasına imkân tanıyacağını belirtti.

Son olarak Matheson, global düzenlemelerle ilgili olarak, “Düzenlemeleri genelde iki farklı yaklaşımla görüyoruz: Yaptırımlar üzerinden yapılan düzenlemeler ve katılımcı bir yaklaşım sergileyen düzenlemeler.” ifadesini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala