bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,179.93 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,236.86 3.07%
bnb
BNB (BNB) $ 593.32 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 140.38 1.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517801 2.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464291 0.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147169 1.10%

JPMorgan’dan Curve krizi yorumu

jpmorgandan curve krizi yorumu

Merkezi olmayan finans (DeFi) dünyası son zamanlarda Curve Finance tarafından yaşanan bir saldırının etkisiyle sarsıldı. Ancak, JPMorgan’ın yeni bir analizi, bulaşıcılığın yönetildiğini, fakat DeFi ekosisteminin genel olarak daralma sürecinde olduğunu ifade ediyor.

Curve Saldırısı DeFi Ekosistemini Sarsıyor Ancak Kontrol Sağlandı

JPMorgan analistlerine göre, yakın zamanda gerçekleşen Curve Finance saldırısının DeFi (merkeziyetsiz finans) ekosistemi üzerindeki bulaşıcı etkisi başarılı bir şekilde yönetildi.

Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğünde hazırlanan bir rapora göre, CRV tokeninin fiyatındaki düşüş, özellikle bu tokeni teminat olarak kullanan DeFi platformlarına bulaşmasına yol açmış olsa da bu durum etkili bir şekilde halledildi. Fakat, DeFi ekosisteminin geneli hala bir daralma ya da durgunluk sürecinde olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz pazar günü, Curve Finance, yerel CRV tokeninin değerinin düşmesine ve şirketin kurucusu Michael Egorov’un 100 milyon doları aşkın borcunun tasfiye riski ile karşı karşıya kalmasına yol açan bir saldırının hedefi oldu.

Egorov, çeşitli DeFi borç verme platformlarından büyük miktarda borç almış, bu borçlar için teminat olarak CRV kullanmış ve çoğunlukla stablecoin satın almıştı. Bu büyük ölçekli borçların tasfiyesi, CRV’nin çeşitli likidite havuzlarında bir ticaret çifti olarak kullanılması nedeniyle, diğer DeFi protokollerinde olumsuz bir etki yaratabilirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala