bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,177.93 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,049.01 1.62%
bnb
BNB (BNB) $ 595.82 0.38%
solana
Solana (SOL) $ 154.67 6.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518234 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466323 1.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152239 3.26%

JPMorgan: Bitcoin halving, madencileri zorlayabilir

Bitcoin halving madencileri zorlayabilir2

Küresel bankacılık devi JPMorgan, yaklaşmakta olan Bitcoin halving‘in madenciler için stres testi olabileceğini söyledi. Analistler, yüksek elektrik maliyetlerine sahip madencilerin zorluk yaşayacağını açıkladı.

JPMorgandan Hindistanda Blockchain Hamlesi2

JPMorgan, halving’in madencilere etkisini değerlendirdi

JPMorgan, yaklaşan Bitcoin halving‘in madencilere etkisini değerlendirdi. JPMorgan analistlerine göre yaklaşan Bitcoin halving’i madencilere düşük ödüller ve yüksek maliyetlerle teste tabi tutabilir.

Analistler, elektrik maliyetleri daha düşük olan madencilerin halving sonrasında daha iyi performans göstereceğini belirtti. Maliyetleri daha yüksek olanların ise zorlanabileceği ifade edildi. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistlerin hazırladığı raporda, halving’in madencilerin uyum sağlama ve kârlılık becerilerini belirleyeceği kaydedildi.

Bitcoin halving, her dört yılda bir gerçekleşiyor. Halving ile birlikte BTC bloklarının madencilik ödülü yarı yarıya azalıyor. Bitcoin halving’i ile blok ödülü 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşecek.

JPMorgan analistleri, Bitcoin’in yarıya indirilmesinin fiyat üzerinde olumlu bir etki yapsa da madenciler için zorluklar yarattığını ifade etti. Bankanın hesaplarına göre Bitcoin üretim maliyetinde 4 bin 300 dolarlık değişim yaşanacak. Halving sonrası üretim maliyeti 8 bin 600 dolara yükselecek. Analizde yüksek maliyetli üreticilerin kırılganlığının artacağı belirtildi. Bitcoin Ordinals heyecanının azalmasının madencilerin gelirleri için ek bir zorluk teşkil edeceği de aktarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala