bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,906.93 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.19 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 578.39 0.34%
solana
Solana (SOL) $ 172.14 2.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521249 0.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482696 0.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153002 1.51%

JPMorgan: Ethereum daha merkezi hale geldi

JPMorgandan Hindistanda Blockchain Hamlesi2

Bankacılık devi JPMorgan, Ethereum’daki son gelişmeleri değerlendirdi. Banka, Merge ve Şangay yükseltmelerinden bu yana ağın daha merkezi hale geldiğini bildirdi. Raporda, staking’deki artışın Ethereum’un getirisi açısından cazibesini azalttığı belirtildi.

JPMorgandan Kripto Piyasasi Icin Stablecoin Vurgusu

JPMorgan’dan Ethereum değerlendirmesi

JPMorgan, son Etheruem raporunu açıkladı. Banka, Merge ve Shanghai yükseltmelerinden bu yana ağın daha merkezi hale geleceğini bildirdi. Genel staking veriminin düşmesi nedeniyle Ethereum’a bir maliyeti olduğunu söyledi.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, kripto topluluğundaki pek çok kişinin merkeziyetsiz stake platformu Lido’nun merkezi stake platformlarına kıyasla daha iyi bir alternatif olarak görüldüğünü belirtti. Lido‘nun merkezileşme kaygılarını gidermeye yönelik stake edilmiş Ethereum sayısını sınırlamak için daha fazla düğüm operatörü eklediğini belirtti.

Raporda bazı risklere de dikkat çekildi. Yoğunlaşmış sayıda likidite sağlayıcısı veya düğüm operatörünün tek bir başarısızlık noktası olarak hareket edebileceği ifade edildi. Operatörlerin saldırganların hedefi haline gelebileceği ve oligopol oluşturmak için iş birliği yapabileceği kaydedildi.

Banka, likit staking yükselişinden kaynaklanan rehin almanın da risk yarattığı kaydedildi. Raporda, “Yeniden stake etme, stake edilen varlığın değerinin aniden düşmesi ya da kötü niyetli saldırı veya protokol hatası nedeniyle hacklenmesi, kademeli bir likidasyonla sonuçlanabilir” ifadeleri kullanıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala