bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.22 3.59%
bnb
BNB (BNB) $ 611.61 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.04 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522915 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469157 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149753 7.03%

Lido Finance Kararı Sonrasında Celsius Yeni Bir Hamle Yaptı

lido finance karari sonrasinda celsius yeni bir hamle yapti

İflas eden kripto kredi kuruluşu Celsius Network, iflas mahkeme süreci devam ederken yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Lido Finance’in Ethereum’un Shapella yükseltmesine dair yapmış olduğu önemli oylama sonrasında Celsius cephesinden de yeni bir hamle geldi.

Celsius, Lido Finance’in Son Kararı Sonrasında 780 Milyon Dolarlık Hamle Yaptı

İflas eden kredi platformu Celsius Network, kısa bir süre önce değeri 780 milyon doları aşan 428.000’den fazla stake edilmiş Ether’i (stETH) – likit bir staking türevi token – taşıdı. Söz konusu hamle, Celsius Network’ün devam eden iflas işlemleri esnasında erişilemeyen Ether (ETH) varlıklarını geri alma planının bir parçası olarak gerçekleşti.

lido finance karari sonrasinda celsius yeni bir hamle yapti 2

Söz konusu işlem, stETH sağlayıcısı Lido Finance tarafından ilk kez bir para çekme özelliğinin sunulmasıyla aynı zamana denk geliyor. Yaşanan bu gelişme, Celsius Network’ün devam eden iflas işlemleri esnasında erişilemeyen Ether (ETH) varlıklarını kurtarmak adına bir plan gerçekleştirdiğinin de anlamına geliyor. Celsius Network, henüz tüm stETH varlıklarını talep etmemiş olsa da, kısa bir süre içerisinde muhtemelen test etmek adına Lido’dan 0,1 stETH’lik bir para çekme işlemi gerçekleştirdi.

Son olarak Lido Finance cephesinde geçtiğimiz gün, uygulamaya konulan yeni güncelleme, stETH sahiplerinin Ether (ETH) varlıklarını 1:1 oranında çekebilmelerini sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala