bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,549.03 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,288.79 4.87%
bnb
BNB (BNB) $ 601.68 2.32%
solana
Solana (SOL) $ 141.87 3.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518962 0.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469595 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149432 2.87%

JPMorgan, BlackRock ve Barclays’ten bir ilk: Tokenize hisse işlemi yapıldı

jpmorgandan curve krizi yorumu

Bankacılık devi JPMorgan, tokenize edilmiş BlackRock hisse senetlerinin işleme alındığını bildirdi. Banka, BlackRock ve Barclays’i içeren ilk blockchain tabanlı teminat mutabakat işlemini gerçekleştirdiğini duyurdu.

JPMorgan’ın Ethereum tabanlı Onyx blockchain’i ve Tokenized Collateral Network’ü (TCN) BlackRock tarafından para piyasası fonlarından birindeki hisseleri tokenize etmek için kullanıldı. Token’lar daha sonra OTC (tezgah üstü) türev işleminde teminat olarak Barclays’e aktarıldı.

analistlerden blackrockin spot bitcoin etf basvurusu aciklamasi

Bankadan yapılan açıklamada, tokenizasyonun fonun transfer acentesi ve TCN arasındaki bağlantı yoluyla birkaç dakika içinde gerçekleştirildiği bildirildi. Blackrock ve Barclays arasındaki transferin neredeyse anlık yapıldığı ifade edildi. İşlemin BlackRock, JP Morgan ve Barclays için bir ilki temsil ettiği belirtildi.

JPMorgan Onyx Dijital Varlıklar Başkanı Tyrone Lobban, “Onyx Dijital Varlıklar zaten müşterilerin repo işlemleri yoluyla gün içi likiditeye erişmelerini sağlıyor. Şimdi TCN’nin piyasaya sürülmesiyle, müşteriler ek avantajlardan yararlanabilirler” ifadelerini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala