bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

Jasmy Coin (JASMY) Nedir? Ne İşe Yarar?

jasmy coin nedir
  • Jasmy, eski Sony çalışanı Kazumasa Sato tarafından 2016 yılında Tokyo, Japonya’da kurulan bir blockchain platformudur.
  • Jasmy, özellikle Nesnelerin İnterneti (IoT) için tasarlanmıştır.
  • Projenin geliştirici ekibi, kullanıcı verilerini korumaya ve merkezsiz bir metaverse evreni inşa etmeye kararlıdır.
  • Proje, Metaverse ve Nesnelerin İnterneti (IoT) çağında veri güvenliğini geliştirmeye ve veri paylaşım hizmetleri sağlamaya odaklanmaktadır

Ethereum ağında ERC-20 token standartında geliştirilen projenin yerel token’ı Jasmy Coin, belirtilmemiş sayıda kişi ve işletme tarafından, değer değişiminin veya hizmetler için ödemenin kanıtı olarak dijital cihazları kullanarak token’leri aktarmak için de kullanılabilir. Kullanılabilirliğini sınırlamayan token çok çeşitli amaçlara sahip olabilir.

Kazumasa Sato JASMY Coin kurucusu
JASMY Projesinin kurucusu Kazumasa Sato. Kaynak: Arşiv

Proje, amacını verilerin egemenliğini yeniden kazanmak ve bireysel verileri güvenli bir şekilde kullanmak olarak açıklıyor.

IoT stratejisi ve yönetim desteği ile JasmyCoin, ürün planlamasından IoT’nin tanıtımına ve diğer tüm yollara yardımcı olmaya kadar müşteri ve şirketle iletişim halinde kalır. IoT dönüşümü yoluyla sonuçlar üretir.

IoT platformu JASMY ile kendi felsefesini ve en son blok zinciri teknolojisini kullanarak IoT cihazlarından gönderilen bilgileri güvenli ve etkili bir şekilde yönetebilen bir IoT platformu sağlar.

Jasmy’nin teknolojisiyle, ağ üzerinde inşa edilen metaverse uygulamaları kendi aralarında veri alışverişi için doğrudan köprüler kurabilir. Bu uygulama, metaverse uygulamalar için uygun olan merkezsiz bir depolama çözümü sağlıyor. Web 3.0’ın yükselişi ve gelişmiş veri demokrasisi ile proje, metaverse alanında benzersiz bir şey yaratma potansiyeline sahip.

Birlikte yenilik yapmayı hedefleyen geliştiricileri destekleyen bir topluluk olan Jasmy, Japonya’nın veri toplumuna yenilik getirmek için bir araya gelen geliştiriciler ve düşünürler ile birlikte IoT platformuna dayalıdır ve birbirleriyle rekabet eder.

Proje, çok çeşitli geliştiriciler için içeriği geliştirecek ve kolaylaştıracaktır.

Proje Nasıl Çalışıyor?

Projesinin çalışmasına katkıda bulunan 4 temel özelliğe gelin yakından bakalım:

Üst veri (Metadata) depolama

IoT, şifreleme teknolojisi ve dağıtık depolama teknolojisi yardımıyla kullanıcılar metaverse deneyimleri için kod, metin, bilgi, resim, video, hareket ve sesi güvenli bir şekilde depolayabilir. Jasmy bunu kişisel bir veri dolabı ve InterPlanetary File System (IPFS) kullanarak dosyaların depolanması yoluyla başarıyor. Bu mekanizma, verileri eşler arası bir ağda kullanıcılar arasında dağıtıyor.

Kimlik Bilgisi

Jasmy benzersiz, değişmez ve kendi kendini kontrol eden merkezsiz bir kimlik çözümü sunuyor. Bu sayede kullanıcılara verilerine doğrudan erişim sağlayabiliyor ve ağ üzerinde sanal bir kimliğe sahip oluyor. Dijital kimliklerin oluşturulmasına yönelik blockchain tabanlı bir sistem, veri depolamayı odaklı tüm protokoller için kilit öneme sahip.

Sürükleyici oyun dünyaları

Jasmy protokolü, karakterlerin, ekipmanların, görünümlerin ve diğer metaverse oyun varlıklarının Non-Fungible Token’ler (NFT’ler) şeklinde oluşturulmasını ve saklanmasını sağlar. Kullanıcılar bu varlıklara sahip olabilir ve bunları ikincil NFT ve kripto para borsalarında takas ederek kendi verileriyle değer yaratabilir.

Jasmy nasil calisir
Jasmy projesi nasıl çalışıyor? Kaynak: CurrencyCom

IoT cihazları ve ekipmanları

Metaverse’in önemli bir yönü, sürükleyici doğasıdır. Bu da IoT ve sanal gerçeklik (VR) ekipmanlarını kullanıcı deneyimi için önemli kılmaktadır. IoT teknolojileri, sensör modülleri, artırılmış gerçeklik (AR) ve VR cihazlarının tümü Jasmy protokolü ile kullanılabilir.

Jasmy Ne için Kullanılıyor?

Jasmy Corporation veri ekonomisine sıkı sıkıya bağlı olabilir, ancak Jasmy coin ne için kullanılıyor?

JasmyCoin’e sahip olmak, veri kullanım işletmelerinin Jasmy platformunda depolanan kişisel verileri kullanması için ön şartlardan bir tanesi. Başka bir deyişle, Jasmy’nin veri hizmetlerini kullanmak için önce bir miktar JASMY kripto para birimine sahip olmanız gerekiyor.

JASMY coin ayrıca hizmet sağlayıcılar tarafından kişisel verilerini sağlayan kullanıcılara ödül ödemek için de kullanılıyor. Jasmy bunun bir pazar yaratacağını, arz ve talebe bağlı olarak verilerin değerinin artacağını ve böylelikle JasmyCoin’in de değerini artıracağını öngörüyor.

JASMY Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Jasmy Coin 0,616420 TL‘den işlem görüyor. JASMY fiyatı son 24 saat içerisinde -7.87% değişim gösterdi. JASMY token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 55,942,138 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 916,407,577 dolar seviyesinde.

JASMY Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 JASMY token $ 0.018928 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle JASMY token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 4.79 dolarla kaydetti. Bununla birlikte JASMY token yılın en düşük seviyesini ise 0.00275026 dolarla belirledi.

JASMY Coin Grafiği

Anlık olarak güncellenen JASMY coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte JASMY coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.


En Çok Merak Edilen Sorular

JasmyCoin’in tokenomisi nasıl?

JASMY’nin toplam arzının %48’i ekosistem fonuna, %27’si yatırımcılara, %20’si katkıda bulunanlara ve topluluğa ve %5’i de teşvik programına bölünmüştür.

Toplam kaç tane JasmyCoin var?

Maksimum 50 milyar JASMY arzı vardır ve bunun 4,75 milyarı dolaşımdadır.

JasmyCoin’i kim yarattı?

JasmyCoin, başkan Kunitake Andō da dahil olmak üzere eski Sony yöneticileri tarafından kurulan Jasmy Corporation tarafından geliştirildi.

JasmyCoin yasal mı?

BTCHaber.com, yatırım yapmak istediğiniz herhangi bir proje için her zaman kapsamlı bir durum tespiti çalışması yapmanızı önerir. Whitepaper’ı, yol haritasını ve sosyal medya kanallarını okuduğunuzdan ve token değerini etkileyebilecek Jasmy haberlerini takip ettiğinizden emin olun.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala