bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,182.20 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.74 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 603.85 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521973 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468272 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 0.04%

Jack Dorsey’nin Şirketi Block, Bitcoin Madenciliğine Başlıyor

jack dorseynin sirketi block bitcoin madenciligine basliyor

Kısa bir süre önce Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, Block‘un (eski adıyla Square) Bitcoin madencilik sistemleri üzerine çalıştığını duyurmuş ve bu alanda iş ilanı yayımlamıştı. Son olarak Block Donanım Yöneticisi Thomas Templeton, Twitter üzerinden açık kaynaklı bir Bitcoin madencilik sistemi kurduklarını açıkladı.

Templeton yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Satın alma, kurulum, bakım ve madenciliğe kadar her yönden madenciliği daha dağıtık ve verimli hale getirmek istiyoruz.”

jack-dorseynin-sirketi-block-bitcoin-madenciligine-basliyor

Jack Dorsey’nin Şirketi Block’dan Bitcoin Madencilik Sistemi

Block, ASIC madencilik teknolojisi uzmanlarının yanı sıra sistem ve yazılım mühendislerinden oluşan bir ekip kurmak için bir süredir çalışmalarını sürdürüyordu. Şirketin LinkedIn üzerinden yayımladığı bir iş ilanında madencilik alanında tecrübeli insanlar davet edilmişti. Bu çabaların bir sonucu olarak Block’un CEO’su Jack Dorsey, Twitter üzerinden resmi olarak açık bir Bitcoin madencilik sistemi kurduklarını onayladı.

Dorsey daha önce de şirketin mevcut seçeneklerden daha enerji verimli bir madencilik sistemi oluşturmaya yardımcı olabileceğini söylemişti. Son olarak Block kendi web sitesinde şu çağrıda bulundu:

“Performans , açık kaynak ve kendi zarif sistem entegrasyon fikirlerinizle ilgileniyoruz.”

Templeton’a göre Block, günlük müşteriler için evde kullanılabilecek kadar sessiz, az bakım gerektiren, uygun fiyatlı bir Bitcoin madencilik teçhizatı üzerinde çalışıyor.

Güvenilirlik sorunlarına da değinen Templeton, madencilik teçhizatlarının hemen hemen her gün işlevsiz hale geldiğini ve bu da zaman alan bir yeniden başlatmayı gerektirdiğini belirtti:

“Biz sadece işe yarayan bir şey inşa etmek istiyoruz.” 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala