bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,703.07 1.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.53 2.02%
bnb
BNB (BNB) $ 556.62 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 141.23 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521212 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.486026 5.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151685 0.40%

Jack Dorsey’in Sahibi Olduğu Şirket Web3 Rakibini Duyurdu

jack dorseyin sahibi oldugu sirket web3 rakibini duyurdu

Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey’in Web3’e ve kripto endüstrisine ilgi duyduğu bir sır değil. Dorsey’in kurduğu Block’un yan kuruluşu olan TBD Web3 rakibini duyurdu.

Web 5 İle Blockchain Merkezi Terk Edilip Bitcoin Ön Plana Çıkartılacak

CoinDesk tarafından düzenlenen Consensus 2022 etkinliğini BTCHaber olarak yerinden takip etmeye devam ediyoruz. Consensus 2022’de Blockchain yeniliklerine dair önemli duyurular yapılmaya devam ediliyor. Panelde Dorsey’in sahibi ve CEO’su olduğu Block şirketinin bir yan kuruluşu olan TBD, merkezi olmayan bir internet katmanı için yeni vizyonları olan Web 5’i duyurdu.

Günümüzde yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan Web3’e rakip olarak duyurulan Web5 internet için yeni bir deneyim sunuyor. TBD tarafından yapılan açıklamada, “Kimlik ve kişisel veriler üçüncü kişilerin bir malı olmuş durumda. Web 5 ile merkezi olmayan kimlik ve veri depolamayı bireysel uygulamalara getiriyoruz. Verilerin ve kimliğin sahipliğini bireylere geri verirken geliştiricilerin daha keyifli kullanıcı deneyimleri oluşturmaya odaklanması için yeni bir imkân sunuyoruz.” ifadeleri kullanıldı. TBD şirketinin başındaki isim olan Mike Brock, Web 5’in Web3’ten iki kat daha iyi bir deneyim sunacağını ve yerleşik modelleri terk ederek, yerleşik modelleri aşabileceğini belirtti. Mike Brock, Web 5’in parasal katmanının Bitcoin’in temeli üzerine inşa edileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Blok alanı kiralamanın her durumda, merkezi olmayan uygulamalar için gerçekten iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Web 5 ile ilerlettiğimiz şey, etkin bir şekilde merkezi olmayan teknolojilere imkân tanınması.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala