bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,965.87 6.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.97 4.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.58 3.73%
solana
Solana (SOL) $ 144.43 4.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528435 0.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466075 3.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151087 13.60%

Ripple ve İrlanda Merkez Bankası anlaştı

Ripple silver coin

Ripple İrlanda üzerinden Avrupa’ya açılıyor. İrlanda Merkez Bankası ilk kripto paralardan XRP’nin ardındaki Ripple şirketini kayıtlı Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları (VASP’ler) listesine dahil etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Ripple Markets, İrlanda’da kayıtlı bir VASP olarak belirli dijital varlık hizmetlerini sağlayabilecek.

Şirket ayrıca Euro Bölgesi’nin Kripto Varlık Piyasaları Düzenlemesi’nin (MiCA) 2024 sonunda yürürlüğe girdiğinde Avrupa’daki müşterilere hizmet sunmaya çalışacağını duyurdu.

Şirket, Dublin merkezli ofisi ile 2022’den beri ülkede faaliyet gösteriyor.

Ripple ABD dışında büyümeye devam ediyor

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından federal menkul kıymetler yasalarının kayıt hükümlerinin ihlal edildiği iddiasıyla Aralık 2020’de açılan davanın ardından büyük bir strateji değişikliğiyle ABD dışındaki çeşitli yargı bölgelerinde aktif olarak genişliyordu.

Ayrıca şirket, Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi’ne (FCA) bir kripto varlık şirketi olarak kayıt yaptırmak istiyor. Ripple yöneticisi Eric van Miltenburg şunları söyledi:

“İrlanda ve daha geniş anlamda Avrupa Birliği, sektöre yönelik düzenleyici netlik sağlayarak dijital varlıklara, ödemelere ve fintech ekosistemine olan güveni artırıyor.”

Haziran 2023’ün başlarında şirket, Singapur merkez bankası Singapur Para Otoritesi’nden lisans aldı. Ayrıca Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi yakın zamanda XRP tokenlarının Dubai Uluslararası Finans Merkezi ekosisteminde kullanımını onayladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala