bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 559.54 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504706 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471089 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153092 3.08%

IoTeX (IOTX) Coin Nedir? Fiyatı, Yorum, Grafik, Geleceği

Iotex IOTX nedir

Iotex (IOTX) dünyadaki bütün teknolojik unsurların birbirleriyle bağlantılı olmasını sağlamayı hedefleyen yenilikçi bir blockchain projesi şeklinde ifade edilebilir. “Blockchain içinde blockchain” şeklinde bir tanımlamayla kendisini niteleyen Iotex projesi isminden de anlaşılacağı üzere “nesnelerin interneti (IoT)” alanında faaliyet göstermeyi planlıyor. IoT teknolojisi kapsamındaki kullanıcıların ölçeklenebilir niteliklerde blockchain çözümleriyle buluşturulması mümkün hale getirilecek. Bu içerikte Iotex platformuna yönelik verilere, platformun kripto parası IOTX ile ilgili bilgilere ve konuya yönelik çeşitli değerlendirmelere yer vereceğiz.

Iotex platformu, internet cihazlarının fiziksel dünyasını blockchain teknolojisinin gücüyle birbirine sanal bir şekilde bağlayacak. Platform, faydalandığı yenilikçi konsensüs mekanizması sayesinde bu bağlantının ölçeklenebilir ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesine imkan tanıyor. Bunların yanı sıra Iotex platformu kripto para ekosistemindeki kullanıcıları sıra dışı niteliklere sahip bir mahremiyet hizmetiyle de buluşturacak. Nesnelerin interneti (IoT) teknolojisini merkezine alan projelere hitap etmeyi hedefleyen Iotex gizlilik konusunda da fark yaratacağının altını çiziyor. Proje ekibinin bu konuda oldukça iddialı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

IOTX

IoTeX (IOTX) Ne Zaman Çıktı?

IoTex platformu açık kaynak kodlu bir proje olarak 2017 yılında faaliyetlerine başladı. Amacı herkes için açık bir ekonomi platformu meydana getirmek olan bir merkezsiz sistem tasarlayan Iotex ekibi, ağdaki insanların ya da makinelerin birbirleriyle güven çerçevesinde bağlantı kurabilmelerine de imkanlar verdi. Ekibin yola çıktıkları ilk andan itibaren hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini ifade etmek yanlış olmayacaktır. Dünyanın dört bir tarafında yer alan ve çeşitli mühendislerden ya da araştırmacılardan oluşan bir ekip tarafından yönetilen Iotex teknik açıdan da oldukça iddialı görünüyor. Platformun faydalandığı konsensüs algoritmasından ya da buna benzer birkaç teknik veriden nasıl çalışır başlığı altında bahsedeceğiz.

Raullen Chai, Qevan Guo, Xinxin Fan ve Jing Sun Iotex platformunun kurucuları olarak biliniyor. Bu isimlerin blockchain alanında faaliyetlerinin uzunca bir süredir bulunduğunu söylemek gerekiyor. Öte yandan bu isimler IoT teknolojisini de ilgilendiren birtakım dikkat çekici çalışmalara geçmişte dahil olmuşlar. Buna göre kurucu ekip, sahip oldukları tecrübeleri sistemli bir şekilde blockchain teknolojisiyle buluşturmayı hedefleyerek ortaya başarılı bir kripto para girişimi çıkarmış diyebiliriz.

IoTeX (IOTX) Fiyatı Nedir?

Iotex platformunun kripto parası IOTX coin’lerin en güncel fiyat verilerine aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. IOTX coin’lerin piyasaya toplamda 10 milyar adet arz edileceği kararlaştırılmış ve bu karar blockchain ile güvence altına alınmış. Bu miktarın neredeyse tamamının yani yaklaşık %95’lik bir kısmının dolaşıma dahil edildiği görülüyor. IOTX coin’ler çeşitli borsalar üzerinden kullanıcılarıyla buluşabiliyor. IoT teknolojisini projesinin temeline alan Iotex ekibi gelecek vadeden bir sektörü kendisine çalışma alanı olarak seçmiş. Blockchain teknolojisinin sunduğu tüm olanakları da ardına alan platform gelecekte de kullanıcılarına hizmetler sunarak IOTX coin’lere değer kazandırmayı planlıyor. Bu planların nasıl sonlanacağına ise ancak yapılan çalışmaların niteliği karar verebilir.

IOTX nedir

IoTeX Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 IOTX coin TL’den işlem görüyor. IOTX coin fiyatı son 24 saat içerisinde 4.10% değişim gösterdi. IOTX coin son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 21,324,937 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 518,590,509 dolar seviyesinde.

Canlı Kripto Borsa takip etmek için tıklayınız

IOTX Coin nedir

IoTeX (IOTX) Nasıl Çalışmaktadır?

Iotex (IOTX) platformu akıllı cihazlardan oluşan büyük bir ağ meydana getirmek istiyor. Cihazların birbiriyle bağlantılı olmasını blockchain teknolojisinin imkanlarıyla gerçekleştirmeye çalışan Iotex oldukça iyi bir konsensüs mekanizması kullanıyor. Bu mekanizmanın adının Roll-DPoS olduğu belirtiliyor. Seçilmiş stakleme algoritmasının farklı bir versiyonu olarak dikkat çeken bu algoritma, ağdaki kullanıcılara hızlı ve ölçeklenebilir işlem çözümleri sunuyor. Iotex ağında gerçekleşen işlemlerin ve akıllı sözleşmelerin IOTX coin vasıtasıyla yapıldığı belirtiliyor. Buna göre IOTX coin’ler oldukça önemli bir kullanım alanına erişiyor.

2019 yılında ana ağını başlatan Iotex platformu halihazırda çok sayıda temsilci tarafından yönetiliyor ve oldukça merkezsiz bir yapıya sahip bir proje şeklinde işlemlerine devam ediyor. Ağın yöneticileri arasında sektörde tanınmış isimlerden temsilcilerin de yer aldığını görüyoruz. Ayrıca Iotex platformunun dünyadaki en az 100 ülkeye yayılmış yaklaşık yüz bin kişiden oluşan dev bir topluluğu da bulunuyor. Bu kullanıcıların IOTX coin’leri benimsediğinden bahsetmemize gerek yok. Bu gerçekleri göz önünde bulunduran uzmanlar IOTX coin’ler hakkında gelecek vadeden yorumlarda bulunuyor. Ancak piyasadaki riskleri göz ardı etmemek ve herhangi bir sürprizin gelebilmesi ihtimaline karşı hazırlıklı olmak gerekiyor.

IoTeX (IOTX) Nasıl Satın Alınır?

IOTX coin’ler bu içeriğin hazırlandığı anda kontrol edilen veriler göre çok sayıda borsa üzerinden alınıp satılıyor. Bu borsaların başında Binance, Coinbase, Gate.io, KuCoin ya da Huobi Global gibi isimler yer alıyor. Bu platformların tüm dünyada hizmetlerini sürdüren ve çok sayıda kullanıcının fonunu bünyesinde barındıran bilindik isimler olduğu söylenebilir. Buna göre kullanıcılar bu platformlardan herhangi birisini tercih ederek IOTX coin sahibi olabilirler. IOTX coin’ler için Coinbase borsasında çeşitli işlem çiftleri oluşturulmuş. Bu çiftlerin USD, USDT, EUR ve BTC türünden paralarla yapıldığını görüyoruz. Yani kullanıcılar bu borsa üzerinden doğrudan itibari parayla IOTX satın alabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala