bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,738.01 5.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,957.93 6.87%
bnb
BNB (BNB) $ 572.04 3.33%
solana
Solana (SOL) $ 124.45 7.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499304 3.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437868 3.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13171 6.48%

İngiltere’de dijital pound’un ayak sesleri duyuluyor

İngiltere CBDC

Merkez bankaları kripto paralara alternatif olması hedeflenen dijital para birimleri üzerinde çalışırken Birleşik Krallık’ta araştırmalar hızlanıyor. Bloomberg’in haberine göre İngiltere Hazine Bakanlığı ve Merkez Bankası, “Britcoin” adı verilen CBDC’yi piyasaya sürmek için daha fazla çalışma yapacak.

Kaynaklara konuşan Hazine Bakanlığı Ekonomi Sekreteri Bim Afloami, dijital para çalışmasında vatandaş mahremiyetinin önemini koruyacağını vurguladı.

“Para ve ödemelerde yeniliklerin görüldüğü bir dönemdeyiz. Gelecekte piyasaya sürmeyi planladığımız dijital pound’a ülkemizin hazır olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Dijital pound, nakit para ile birlikte çalışacak.”

“Vatandaşlar projeden endişeli”

İngiltere Merkez Bankası (BoE), yakın tarihte yaptığı duyuruda dijital poundun fizibilitesi ve potansiyel tasarımlarını araştırdığını açıklamıştı. Yetkililer, projenin devamında mevzuat ve lansman için bir zaman çizelgesi belirlemeyi hedefliyor. İngiliz devlet kurumları CBDC çalışmalarına hevesle devam etse de milletvekilleri ve halk bu gelişmelere şüpheyle yaklaşıyor.

Ülke parlamentosuna bağlı Hazine Komitesi, geçtiğimiz dönemde CBDC’lerin artı ve eksilerinin yarattığı belirsizliğe dikkat çekmişti. Hükümet yetkilileri ise dijital para projesi kapsamında vatandaşların kişisel verilerine erişilmeyeceği güvencesini vurguladı.

BoE Başkan yardımcısı Sarah Breeden, CBDC projesinin paranın geleceğinde önemli bir role sahip olacağının altını çizmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala