bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,023.35 2.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,968.97 1.71%
bnb
BNB (BNB) $ 587.39 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 142.03 4.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516391 1.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451733 1.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142686 5.24%

İngiliz bakan kripto para yasası için kritik tarihi açıkladı

İngiliz bakan, kripto para yasası için tarih verdi

Dünyanın çeşitli yerlerinde kripto paraların nasıl regüle edileceği tartışması devam ederken İngiltere’de yasaların bu yaz hayata geçeceği konuşuluyor.

ABD’nin finans medyası yayıncısı Bloomberg’in haberine göre İngiltere’de hükümet kripto staking ve stablecoinler için düğmeye bastı. Geçtiğimiz gün Coinbase borsasının Londra’daki bir etkinliğinde söz alan Hazine ve Ekonomi Bakanı Bim Afolami, genel seçimlerden önce gerekli düzenlemeler için çalıştıklarını belirtti. Afolami, kripto yasasını yaz dönemi bitmeden meclise taşımayı hedefliyor:

“Kripto düzenlemesini en kısa sürede halletmek konusunda çok netiz. Önümüzdeki altı ay içerisinde bunu yapabileceğimizi düşünüyorum.”

Hazine ve Ekonomi Bakanı, bu sözünün ardından detaylara dair gelen sorulara ise üstü kapalı yanıtlar vererek kaçındı.

Parlamento seçimlerinin 2024’ün sonuna kadar yenilenmesi gereken ülkede Başbakan Rishi Sunak’ın rahat bir zafer için takvimi sonbahar aylarına ayarladığı konuşuluyor. Sunak, geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalarda İngiltere’yi bir kripto merkezi yapmayı hedeflediğini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala