bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,919.59 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,916.06 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 587.94 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 146.19 3.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50576 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435948 1.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150659 6.84%

IMF Başkan Yardımcısı Kripto Hakkında Konuştu

imf baskan yardimcisi savas kriptoya tesvik ediyor2

IMF’nin Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Ukrayna’daki savaşın ve uygulanan mali yaptırımların dijital finansın benimsenmesini teşvik edeceğini söyledi. Başkan Yardımcısı, savaşın kripto para birimlerinden sabit paralara ve CBDC’lere kadar birçok alanda yaratacağı etkiyi değerlendirdi.

Financial Times’a konuşan Gopinath, yaptırımların ABD dolarının egemenliğini kademeli olarak seyreltme tehdidinde olduğunu belirtti. Gopinath, söz konusu durumun “daha parçalanmış bir uluslararası para sistemine yol açabileceğine” dikkat çekti.

IMF Başkan Yardımcısı Kripto Paranın Önem Kazanacağını Söyledi

IMF yetkilisi, gazeteye verdiği bir röportajda, “Dolar bu manzarada bile en büyük küresel para birimi olmaya devam edecek, ancak daha küçük bir seviyede parçalanma kesinlikle oldukça mümkün.” diye konuştu.

Bazı ülkelerin ticaret için ödeme aldıkları para birimini zaten yeniden müzakere ettiklerini de ekleyen Gopinath’ın sözleri, Arabistan’ın petrol ticaretinde Çin’in dijital yuanına göz kırpmasını akla getirdi. Öte yandan, Rusya’dan yükselen “kripto para ile enerji ticareti” fikirleri hâlâ gündemdeki yerini koruyor.

Gopinath, Financial Times’a, küresel ticarette diğer para birimlerinin daha fazla kullanılmasının ulusal merkez bankaları tarafından tutulan rezerv varlıklarının daha fazla çeşitlendirilmesine yol açacağını da belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala