bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Kripto Paralara Regülasyonlar Gelecek Mi? Ripple – SEC Davası Son Durum

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten‘in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de Ripple davasının detaylarından bahsedildi.

Ripple – SEC Davası Son Durum

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ise bu ay bir Twitter paylaşımında SWIFT alternatifi olarak kullanılabilme durumu hakkında şöyle konuştu: “Herhangi bir karışıklığı gidermek için: RippleNet uluslararası hukuka ve OFAC yaptırımlarına uyar. Nokta, nokta.”

Ahmet Usta’nın dediğine paralel, hukuksal alanda herhangi bir infiale mahal vermek istemedi Garlinghouse. Ancak, tweet’inde parantez içinde kullandığı ara cümleyle dikkat çekiyordu: “sadece bir SWIFT mesajı göndermekten çok daha fazlasını yapabilse de”. Bu arada bilinen bir Ripple ortağı olan The Clearing House‘un SWIFT’e alternatif bir ödeme sistemi üretmek için Wells Fargo ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

Bununla eş zamanlı olarak Arap Bölgesel Fintech Çalışma Grubu, Arap merkez bankaları için bir “Pratik Kılavuz” yayımladı ve RippleNet’i SWIFT’e doğrudan bir alternatif olarak listeledi.

Araplar için para transferi oldukça önemliydi çünkü petrol transferinde Rusya ile önemli iş birliği içindeler. ABD’den 9 senatörün, Çin’in blockchain tabanlı dijital yuanının Rusya için yaptırımları atlatmada bir araç haline geleceğini öngören yasa teklifi hazırladığını hatırlatalım. Suudi Arabistan’ın petrol satarken dolar yerine Çin yuanı kabul etmeyi tartıştığı haberleri henüz sıcaklığını kaybetmedi.

Tüm bunlara ek olarak RippleNET’in SWIFT’e bir alternatif olup olmayacağına dair daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

SWIFT, 1973’te Brüksel’de kurulmuştu. Günümüzde çoğunlukla internetten yapılan para transferi işleminin öncesinde. Zamanla kendini internete adapte etti tabii SWIFT ancak yine de SWIFT işlemleri, siz girişinizi saat 17.00’den önce yaparsanız iki iş günü içinde gerçekleşiyor. Ayrıca masraflar da cabası. Buna karşın Ripple “gerçek zamanlı” transfer imkanı sunuyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala