bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,095.64 2.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.14 2.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.35 2.39%
solana
Solana (SOL) $ 145.21 6.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526788 2.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461084 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14794 5.74%

İlk Cardano Tabanlı Elektrikli Araç Görücüye Çıkıyor

ilk cardano tabanli elektrikli arac gorucuye cikiyor

Blockchain teknolojisinin otomotiv endüstrisindeki alanı her geçen genişliyor. Çok sayıda otomobil şirketi, blockchain teknolojisi üzerinde çalışmalar yürütüyor. Önde gelen markalar blockchain’i kendi teknolojilerine entegre etmeye çalışırken, yeni projeler de görücüye çıkma hazırlığı yapıyor.

Cardano Tabanlı Elektrikli Araç, Sri Lanka’da Başlıyor

Dünyanın ilk Cardano tabanlı elektrikli araç projesi Sri Lanka’da piyasaya çıkacak. Davos’ta duyurulan bilgiye göre Cardano üzerinde oluşturulan elektrikli araç eTukTuk‘un ilk operasyonları Sri Lanka’da başlatılacak. Ülkede yerel yönetimlerinde elektrikli TukTuk’lara destek verecek.

ilk cardano tabanli elektrikli arac gorucuye cikiyor2

Cardanı blockchain’i ile elektrik araçların altyapı ve maliyer sorunlarının ele alınması amaçlanıyor. eTukTuk, ölçeklenebilir şarj istasyon ağı ve çok gelirli bir model oluşturacağı belirtiliyor. Ayrıca projenin elektrikli araç altyapısının bulunmadığı bölgelerde yaygınlaşması ile karbon salınımının azalacağı ifade ediliyor. Ülkede yerel yönetimlerin elektrikli TukTuk’lara destek vereceği ifade edildi.

Sri Lanka’nın en yaygın ulaşım aracı olan TukTuklar, normal bir motorlu araçtan daha fazla karbondioksit yayıyor. Sri Lanka’da bir milyondan fazla TukTuk kullanılıyor. Şehir içi ulaşım da yaygın olarak kullanılan araçların yüzde 70’i başkent Colombo’da bulunuyor. Ülkede akaryakıt stoklarının azalmasından ve akaryakıt fiyatlarındaki artıştan şikayet ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala