bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,088.90 2.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.89 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 588.74 2.54%
solana
Solana (SOL) $ 137.04 4.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515583 1.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455716 3.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145006 3.43%

İleri: Kripto düzenlemelerinde son aşamaya yaklaştık

ileri türkiye kripto düzenleme

Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Türkiye’nin merakla beklediği kripto düzenlemelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

İleri, kripto varlıkların önemine vurgu yaparak, Türkiye’yi bu alanda öncü ülkelerden birisi yapmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca İleri, Türkiye’deki kullanıcıların kriptonun devlet denetiminden geçmesi konusunda hemfikir olduğunu ve yatırımcıları korumayı amaçladıklarını aktardı.

Kripto düzenlemesinde dengeli bir yaklaşım sergilediklerini dile getiren İleri, hem yatırımcıları korumayı hem de bu alanda Türkiye’nin önünü açmayı hedeflediklerini açıkladı.

Kripto düzenlemelerinde son düzlük

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, merakla beklenilen kripto düzenlemelerinde son aşamalara doğru yaklaşıldığını ifade etti. İleri, seçimin hemen ardından konunun gündeme alınacağını aktardı.

ömer ileri kripto türkiye

Anadolu Ajansı‘na demeç veren İleri, Blok zincir teknolojilerinin AK Parti’nin öncelikli alanlarından birisi olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin önünü açmak için yasal düzenleme çalışmaları yürütüldüğünü belirten İleri, Türkiye’de 10 milyon kişinin kripto varlık hesabı olduğuna dikkat çekti.

İleri, Anadolu Ajansı’na şunları söyledi; “Bu kullanıcıların önemli bir kısmı, bu alanın bir anlamda devlet denetiminde hayata geçmesi noktasında hem fikir. Burada bir regülasyon ihtiyacı olduğu herkes tarafından dillendiriliyor. Biz de bu istikamette başta bakanlığımız olmak üzere çeşitli çalışmalarda bulunduk. Şu an itibariyle Meclis grubumuzda çalışmalar devam ediyor.”

Yasa teklifinin iyi çalışıldığına değinen İleri, “Amacımız, bu alanda bir taraftan Türkiye’nin önünü açmak diğer taraftan da vatandaşımızı, yatırımcımızı korumak. Burada hassas bir denge sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

İleri, ABD’de federal düzeyde bir düzenlemenin yürürlüğe girmediğini ve Avrupa Birliği’nin MiCA’sının da uzlaşma aşamasında oluduğunu ve yılın sonunda yürürlüğe gireceğini aktardı. Verdiği iki örnek üzerinden yola çıkan İleri, Türkiye’nin bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olması için çalıştıklarını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala