bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,944.13 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 601.48 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 141.97 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527452 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466823 2.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148764 3.10%

iExec RLC (RLC) Nedir?

iExec RLC nedir

iExec RLC platformu hem blockchain’i hem de bulut bilişimi kullanmayı amaçlıyor.

  • iExec RLC, 2016 yılında Lyon’dan Fransız bilgisayar bilimcileri Gilles Fedak ve Haiwu He tarafından kurulmuştur.
  • RLC “çok sayıda bilgisayarda çalışır” anlamına gelir.

iExec RLC nedir?

Bilgi işlem alanında son 10 yılda yaşanan önemli gelişmelerden biri de bulut teknolojisi olmuştur.

Bulut depolama, insanların verileri sabit disklerinden uzakta depolamalarına olanak tanır, yani en azından teoride, bilgisayarları işleri yavaşlatabilecek dosyalar ve verilerle tıkanmaz.

Blockchain teknolojisi, insanlara işlem yapma ve bilgileri ortak bir alanda saklama şansı sunduğundan, blockchain teknolojisi ve kripto paralar ile bulut depolama arasında teorik bir bağlantı var.

iExec RLC platformu, insanların bilgisayarlarını blockchain’e bağlamalarına ve bilgi işlem kaynaklarını bulut teknolojisi aracılığıyla kiralamalarına olanak sağlamak üzere geliştirildi.

Böylelikle iExec RLC, insanların yalnızca bilgi işlem güçlerinden değil, aynı zamanda veri ve hizmetlerinden de para kazanmalarına olanak sağlıyor.

Sistemin ve insanların güvenli bir şekilde çalışabilmesini sağlamak için XtremWeb-HEP adlı açık kaynaklı bir program kullanılıyor.

RLC, ağın yerel token’ı ve iExec RLC platformunda işlem ücretlerini ödemek için kullanılıyor. RLC, borsalar aracılığıyla alınıp satılabilir. RLC’nin ERC-20 standartında geliştirilmiş Ethereum tabanlı bir token olduğunu da belirtelim.

iExec RLC (RLC), blockchain tabanlı katılımcılara, blok zinciri sistemlerini tamamen çalışır durumda tutmak için gereken bilgi işlem güçlerini ve veri setlerini genişletme olanağı sunan bir bulut bilişim platformudur.

Bu hizmetleri sunmak yerine, katılımcılar ödüllendirilerek ekosistemdeki herkes için bir kazanç haline getirilir. iExec RLC, çoklu uygulamalar, hata toleransı, çoklu kullanıcılar, sanal görüntülerin dağıtımı, özel altyapı, veri yönetimi ve güvenlikle bağlantılı görevlerle bağlantılı işlemleri yürütmek için açık kaynaklı bir masaüstü grid yazılımı olan ‘XtremWeb-HEP‘ten yararlanır.

iExec RLC’yi kim kurdu?

Gilles Fedak, iExec RLC’nin kurucusu ve CEO’sudur.

iExec RLC’yi kurmadan önce INRIA’da bilim insanı olarak çalışan Gilles Fedak, bilgisayar bilimi ve felsefe alanında doktora derecesine sahip.

Gilles Fedak RLC kurucusu
RLC kurucu ortağı ve CEO’su Gilles Fedak. Kaynak: YouTube

Haiwu He, APAC iExec’in başkanı ve aynı zamanda kurucu ortağıdır. Haiwu, iExec RLC’ye katılmadan önce Çin Bilimler Akademisi’nde profesör ve ‘ENS Lyon’da inovasyon transferi araştırma mühendisi olarak çalışıyordu. Haiwu aynı zamanda iRentCPU’nun kurucusu ve INRA’da araştırma mühendisi uzmanıydı. Bilgisayar bilimleri alanında doktora derecesine sahip.

RLC nasıl çalışıyor?

iExec RLC ağı, iExec RLC çalışanları olarak adlandırılan bilgi işlem kaynağı sağlayıcılarına sahiptir.

Bir birey RLC token’ları kazanmak istiyorsa, ağa bilgi işlem gücü sunmak için cihazlarını bağlaması gerekiyor. Ağ, zincir dışı bilgi işlem konusunda fikir birliği sağlamak için PoCo adı verilen kendi konsensüs fikir birliği mutabakatına sahip.

iExec, blockchain’de depolama gerektiren dApp’ler için sanal bulut depolama altyapısı sunuyor.

iExec RLC coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 iExec RLC Coin 89,81 TL‘den işlem görüyor. iExec RLC fiyatı son 24 saat içerisinde -5.97% değişim gösterdi. iExec RLC token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 6,414,709 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 199,888,079 dolar seviyesinde.

iExec RLC coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 iExec RLC token $ 2.76 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle iExec RLC token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 15.51 dolarla kaydetti. Bununla birlikte iExec RLC token yılın en düşük seviyesini ise 0.15 dolarla belirledi.

iExec RLC coin grafiği

Anlık olarak güncellenen iExec RLC coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte iExec RLC coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala