bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,761.28 3.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,907.83 4.00%
bnb
BNB (BNB) $ 587.67 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 144.11 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502531 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443293 4.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143291 5.45%

Hong Kong’da ilk lisans verildi

Hong Kong'da ilk lisans verildi

Hong Kong‘da yeni kripto kuralları çerçevesinde ilk kripto lisansı verildi. Lisans alan ilk şirket Hashkey Exchange oldu. Kripto para borsası, profesyonel yatırımcıların yanı sıra bireysel müşterilere de hizmet verecek.

Hong Kongda ilk lisans verildi22

Hashkey’den bireysel yatırımcı hamlesi

Hashkey Group’un kripto varlık borsası Hashkey Exchange, Hong Kong’un ilk kripto borsası lisansını aldı. Kripto borsası, bireysel müşterilere hizmet vermeyi amaçlıyor. Hong Kong, borsaya verdiği ilk lisans ile bölgeyi bir kripto merkezi haline getirmeyi planlıyor. Şehir devletinin yeni kripto kural kapsamı da Hashkey Exchange bünyesinde olacak.

Borsadan yapılan açıklamada, “HashKey Exchange, lisans yükseltmesini elde etmek için basitleştirilmiş bir süreçten başarıyla geçti” ifadeleri kullanıldı. Şirket, iş kapsamının profesyonel yatırımcılardan bireysel yatırımcılara genişletmek olduğunu bildirdi. Güveli kripto ticareti ve depolama hizmeti vermeyi amaçladıklarını belirten şirket, lisanslı platform için pazar talebini karşılamak istediklerini ifade etti.

İş kapsamını profesyonel yatırımcılara hizmet vermekten bireysel kullanıcılara genişletmek ve kullanıcılara kripto para satın almak ve depolamak için daha güvenli ve daha basit bir süreç sunan lisanslı bir platform için pazar talebini karşılamak.” dedi. Hashkey Group, bireysel yatırımcılara hizmet vermek için ikinci çeyrekte düzenlenmiş borsa açmayı planlıyordu. Şirket, bu çerçevede 1 milyar dolarlık değerleme üzerinden fonlama turu planı yapıyordu.

Şirket, nisan ayında profesyonel ve kurumsal yatırımcılara yönelik varlık yönetimi platformu başlatmıştı. Grubun girişim sermayesi kolu HashKey Capital’in CEO’su Deng Chao, yeni hizmet ile dijital varlıkların fırsatlarına yönelik çözümler sunulacağını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala