bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,642.78 1.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,025.69 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 585.29 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 147.74 4.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521684 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442629 1.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150028 3.59%

Hong Kong’da Binance kullanıcılarına şok!

Binanceten Multichain Tokenlari Icin Karar222

Kripto borsası Binance kullanıcıları Hong Kong‘da şok yaşadı. Kullanıcılar, kimlik avı saldırısına maruz kaldı ve 450 bin dolarlık kayıp yaşadı. Polis, şüpheli mesajların bildirilmesini talep etti.

Hong Kong kripto 1

Hong Kong’da Binance alarmı

Hong Kong polisi, Binance kullanıcılarını kimlik avı dolandırıcılığıyla ilgili uyardı. 11 Binance kullanıcısının kısa mesaj yoluyla bilgilerinin çalındığı belirtildi. Polis teşkilatının Facebook sayfasında “CyberDefender” başlıklı bir yazı yayınlandı. Açıklamada, son zamanlarda dolandırıcıların Binance gibi davrandığı belirtildi. Kullanıcılara kimlik bilgilerini doğrulamak için kısa mesaj gönderildiği ifade edildi. Gönderilen linke tıklayan borsa kullanıcılarının ise bilgilerinin çalındığı aktarıldı.

Dolandırıcıların, bu yönetm ile Binance hesaplarına tam erişim sağladıkları ve cüzdanlardaki varlıkları boşalttığı kaydedildi. 11 Binance kullanıcısından iki hafta içinde 446 bin doların çalındığı bildirildi.

Polis, şüpheli mesajların şikayet edilmesini talep etti. Hong Kong, kripto dolandırıcılığı ile ilgili harketli bir döndem geçiyordu. Eylül ayında ortaya çıkan JPEX skandalında 180 milyon dolarlık zarar yaşanmıştı.

JPEX skandalı, Hong Kong’un en büyük finansal dolandırıcılık olayı olarak nitelendirilmişti. Bölge düzenleyicisi SFC, olayın ardından şüpheli kripto platformlarının listesini yayınlayacağını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala