bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,484.74 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,194.12 3.49%
bnb
BNB (BNB) $ 593.67 0.88%
solana
Solana (SOL) $ 136.10 5.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506879 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455032 3.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144909 3.40%

Binance’in dev projesi nasıl sonuçlandı?

binance 3

Kripto para borsası Binance‘in kripto sektörünü kurtarmaya yönelik 1 milyar dolarlık planını başarısızlıkla sonuçlandı. Bloomberg’in yayınladığı analize göre CZ’nin planı sessizce fiyaskoyla bitti. Proje kapsamında hedeflenen meblağ toplanamadı ve çok kısıtlı yatırımlar yapıldığı ifade edildi.

Binanceten Japonyada tam hizmet hazirligi22

Binance’in 1 milyar dolarlık planında son durum

Geçen yıl FTX’in iflasının ardından kripto sektörü kaotik bir sürecin içine girdi. Hayatta kalan en büyük kripto borsası Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) kripto sektörünü kurtarmak için 1 milyar dolarlık planı devreye aldıklarını duyurdu. CZ, fon ile nakit sorunu yaşayan projelere destek verileceğini açıklamıştı. Geçen yıl kasım ayında Bloomberg’e konuşan CZ, “Sektörün 2023’te değil, şimdi kurtarılmaya ihtiyacı var” ifadesini kullanmıştı.

Zhao’nun kriptoyu kurtarmaya yönelik büyük planından pek bir şey çıkmadı. Endüstri Kurtarma Girişimi (IRI) adı verilen girişim, başlangıcından bu yana 30 milyon dolardan daha az para dağıttı. Adı geçen dokuz katılımcıdan yalnızca biri taahhüt ettiği tüm fonları yatırdı. Bu dönemde kripto sektöründe nakit sorunu büyürken, şirket iflasları ve işten çıkarmalar devam etti.

Analizde, IRI’ın başarısızlığının kripto sektörünün cesur vaatlerinin her zaman karşılık bulmadığının hatırlatıcısı olduğu ifade edildi. Binance ve CZ’ye bu yıl ABD’nin iki düzenleyicisi tarafından dava açıldı. Binance’e açılan davaların da itibar kaybın yol açtığı belirtildi.

Bloombgerg, sektörün önde gelen iki şirketi Jump Crypto ile Animoca Brands’in projeye 70 milyon dolarlık fonla destek olduğu ifade edildi. Buna rağmen iki şirket Binance’in taahhüttelerinin altına imza atmadı. Borsa, projeye 18 şirketin katıldığını ifade etmişti ancak bu şirketlerden yalnızca 9’u kamuya açıklanmıştı. Analizde fon aracılığıyla toplanan meblağ ile çok sınırlı yatırımlar yapıldığı aktarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala