bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,427.80 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,085.57 4.11%
bnb
BNB (BNB) $ 580.71 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 167.37 4.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521719 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479404 5.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152845 1.29%

SEC’e Binance eleştirisi

secden ether vadeli islem etf basvurularina yesil isik yaklasiyor

Risk sermayesi şirketi Paradigm, Binance davası ile ilgili SEC’i suçladı. Şirket, SEC‘in kural koyma sürecine bağlı kalmadan yasaları değiştirmeye çalıştığını iddia etti.

SECten halka arz savunmasi Coinbasee guvence verilmedi

Paradigm’den SEC’e eleştiri

Paradigm, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) Binance davasında standart kural koyma prosedürlerini atladığı için eleştirdi. Paradigm‘den yapılan açıklamada, SEC’in düzenleyici sınırlarını kesinlikle aştığı ifade edildi. Şirket, kurumun bu tavrına şiddetle karşı çıktığını dile getirdi.

SEC’in Howey testini uygulamasındaki eksikliklere ilişkin endişelerini de vurguladı. Açıklamada, narenciye bahçeleri ile ilgili 1946 tarihli Yüksek Mahkeme davasından kaynaklanan Howey testine güvenildiği ifade edildi.

Şirket, amicus brief’inde birçok varlığın aktif olarak pazarlandığını, satın alındığını ve kâr beklentilerine dayalı olarak alınıp satıldığını ileri sürdü. Açıklamada, SEC’in bunları sürekli olarak menkul kıymet olarak sınıflandırılmaktan muaf tuttuğuna dikkat çekti. Altın, gümüş ve güzel sanatlar gibi örneklere dikkat çekilerek, yalnızca değer kazanma potansiyeline sahip olmalarının satışlarını doğal olarak bir menkul kıymet işlemi olarak sınıflandırmadığının altı çizildi. Paradigm, kurumun kripto borsalarına yönelik tutumunun menkul kıymetler hukuku ile ilgili endişelere yol açtığını kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala