bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,723.07 1.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.10 0.16%
bnb
BNB (BNB) $ 585.66 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 146.03 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529889 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465061 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16095 10.41%

Hong Kong’da şirketler Bitcoin ETF için sıraya girdi

Hong Kong Bitcoin

Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) ABD borsalarında listelenmesinin ardından okyanus ötesinde de benzer girişimler görülüyor. Yerel haber ajansı Tencent News’in yakın tarihte paylaştığı habere göre Hong Kong’da bir varlık yöneticisi daha spot Bitcoin ETF’i için harekete geçti.

Kaynaklar, Harvest Fund Management isimli şirketin yerel finans düzenleyicisi Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’na (SFC) başvurduğunu belirtti.

Çin’in özel idari bölge statüsünde bulunan bölgede faaliyet gösteren şirketlerin son zamanlarda Bitcoin ETF’i için girişimlerde bulunduğu biliniyor. Hong Kong merkezli finansal hizmet şirketi Venture Smart Financial Holdings (VSFG), 19 Ocak 2024 tarihinde SFC’nin kapısını çalan bir başka şirket olarak kayıtlara geçti.

Hong Konglu finans şirketlerinin kriptoya ilgisi sadece ETF’ler ile sınırlı kalmıyor. Bloomberg’in haberine göre başta VSFG ve Harvest Global gibi devler kendi stablecoinlerini piyasaya sürmek için çalışmalar yapıyor. VSFG yetkilisi Sean Lee, The Block’a verdiği demeçte yılın ilk çeyreğinde testleri başarıyla tamamlayacaklarını paylaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala