bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

Hindistan, Bitcoin ve Ethereum ETF’si Başlatmayı Planlıyor

hindistan bitcoin ve ethereum etfsi baslatmayi planliyor 3

Bilindiği üzere kripto para birimlerine olan ilginin artması ile borsa yatırım fonları (ETF) büyük ilgi görüyor. Bu kez Hindistan’dan bir ETF haberi geldi. Torus Kling Blockchain, Hindistan’ın ilk Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem ETF’sini başlatmak için India INX ile ortaklık kurdu.

Hindistan Bitcoin ve Ethereum ETF’sini Piyasaya Sürecek

The Economic Times’a göre, Torus Kling Blockchain ve India INX, Hintli yatırımcılara Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) dayalı ilk vadeli işlem sözleşmelerini sunmak için bir araya geldi. Ayrıca söz konusu olan borsa yatırım fonları (ETF), ABD dışındaki ilk kripto destekli vadeli işlem ETF’si olma özelliğine sahip.

hindistan bitcoin ve ethereum etfsi baslatmayi planliyor 2

Detaylandırmak gerekirse; Torus Kling Blockchain 24 saat likidite sağlayarak, India INX’in likidite sağlayıcısı olacak. Bunun yanında ETF, Torus’un dağıtım ekibi aracılığıyla dağıtılacak. Ayrıca, düzenleyiciler onay verdikten sonra, yeni ortaya çıkan kripto varlıklara dayalı ETF‘ler, Hindistan mevzuatına tam olarak uygun şekilde oluşturulacak.

Hindistan hükümeti henüz kripto para birimleri için bir yasak uygulamadı. Bunun yanında yasaklama yasa tasarısını ileri bir tarihe ertelediğini de hatırlatalım.

2021 yılında yapılan ETF başvurularına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala