bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,353.44 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.08 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 597.63 0.65%
solana
Solana (SOL) $ 144.56 1.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500248 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43776 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140915 2.52%

Halving sonrası Bitcoin madencilerinin hepsi ayakta kalmayabilir

bitcoin madencisi marathon abu dabiye madencilik tesisi kuruyor 2

Avrupa merkezli varlık yöneticisi CoinShares, madencilerin blok başına elde ettiği Bitcoin (BTC) ödülünün yarılandığı halving yaklaşırken önemli bir araştırma yaptı.

Beklenen maliyet artışlarına Bitcoin madencilik şirketlerinin ne kadar hazır olduğunu inceleyen uzmanlar, şirket bazında üretim maliyetlerinin hangi seviyelere çıkabileceğine dair veriler topladı. Rapora göre çoğu BTC madencisinin üretim gideri ortalama rakamların üzerinde kalırken bir dizi şirket sürdürülebilir düşük maliyet ile öne çıktı.

bitcoin madencilik maliyet

CoinShares’in raporuna göre Bitcoin madencilerinden Riot, CleanSpark ve TeraWulf düşük maliyetlenmeleri nedeniyle halving sonrası en büyük kârlılığa sahip şirketler arasında yer alacak. Halving sonrası ortalama üretim maliyetini 37 bin 856 dolar olarak tespit eden araştırmacılar, üç şirketin bu rakamın altında kalacağını tespit etti.

“Bitcoin halving yaklaşırken Riot, TeraWulf ve CleanSpark’ın en iyi konumda olduğunu düşünüyoruz. Madencilerin satış ve idari maliyetleri büyük gider kalemleri oluşturuyor. Yarılanmanın ardından şirketlerin tasarrufa gitmesini bekliyoruz.”

Halving sonrası BTC fiyatını 40 bin dolar seviyesinde baz alan uzmanlar, daha düşük fiyatlarda sadece Bitfarms, Iris, CleanSpark, TeraWulf ve Cormint’in kâr etmeye devam edeceğini belirtti.

CoinShares, yüksek faiz giderlerinin de madencileri zor durumda bıraktığı yorumunu yaptı. Fed’in beklentilerin aksine faizleri daha uzun süre sabit tuttuğu bir senaryoda iflaslar gelebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala