bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,862.04 3.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.94 3.00%
bnb
BNB (BNB) $ 567.07 3.30%
solana
Solana (SOL) $ 140.91 7.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521804 2.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462167 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134771 6.26%

JPMorgan Baş Yatırım Yetkilisi’nden çok konuşulacak Fed faiz indirimi yorumu

fed faiz indirimi

Fed’in yüzde 5.5 seviyesine kadar yükselterek uzun zamandır görülmemiş bir seviyeye çıkarttığı faizler konusunda piyasada tahminler değişiyor. 2024’te faiz indirimlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin spekülasyonlar yatırımları da şekillendirmeye devam ediyor. Bu noktada kritik virajlardan birisi bugün açıklanacak ABD Aralık ayı tarım dışı istihdam verisi olacak. Veri öncesi Financial Times’a (FT) konuşan JPMorgan Baş Yatırım Yetkilisi Bob Michele “Fed, 250 baz puan faiz indirebilir” dedi.

İş gücü piyasası soğumaya devam eder ise Fed’in reel getirileri düşürmek için harekete geçeceğini ifade eden Michele, “Fed temmuz ayından bu yana faiz artırmamış olsa da politika daha sıkı hale geldi. Fed’in burada faizleri düşürmek için çok fazla kapasitesi var” dedi.

Michele, nötr oranın yüzde 2,5 seviyelerinde olduğunu vurgulayarak, “Fed’e şapka çıkartıyorum. Yumuşak iniş planladılar. Yüzde 2’lik enflasyon hedefine oldukça yakınlar. Art arda 24 ay boyunca işsizlik yüzde 4 veya altında. Tam istihdam ve fiyat istikrarı şeklindeki ikili görevlerini yerine getirdiler.” diye konuştu.

Para nereye yönelecek?

Michele ayrıca FT’nin “Yatırımcılar için bir sonraki mantıksal adım nedir?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Para kesinlikle genel tahvil fonlarına gidecek. Dolayısıyla yatırım amaçlı menkul kıymetler iyi iş çıkaracaktır. Ve yüksek vergi mükellefleri bunu genel belediye tahvil fonlarına koyacak. Profesyonel yatırımcılar her şeye bakacak ve kredi, devlet tahvili ve kurum ipoteklerini, yüksek getirili ve gelişmekte olan piyasalara göre değerlendirecek.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala