bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,969.68 6.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,017.98 4.01%
bnb
BNB (BNB) $ 584.89 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 161.59 12.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517585 3.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460679 7.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156075 6.48%

Güney Koreli Shinhan Bank’tan Kurumsal Kripto Hesabı Hizmeti

guney koreli shinhan banktan kurumsal kripto hesabi hizmeti1

Güney Kore’nin ilk bankası Shinhan Bank, kurumsal kripto hesaplarını başlattı. Ülkenin en büyüklerinden biri olan banka, şirketlerin kripto para birimi saklamasına izin verecek.

Shinhan Bank, Güney Kore‘nin nakitten kriptoya işlemler için gerçek isimli kurumsallara hesap açan ilk geleneksel kurum oldu. Adım, ülkede kurumsal bir kripto patlamasının da yolunu açmış gibi gözüküyor.

Shinhan Bank Kurumsal Kripto Hizmetinde Riskleri Düşündü

Ülkede düzenlemeler, Güney Kore’de yalnızca lisanslı ve banka ortaklı kripto borsalarının nakitten kriptoya hizmetler sunmasına izin veriyor. Bankalar, kara para aklama endişeleri nedeniyle şirketler için kripto ticaret hesapları açmaktan kaçınıyor. Firmalardan vekil yatırımları belirlemedeki zorluklar bu konuda önemli etken oluyor.

Ancak Shinhan Bank‘ın kurumsal hesap hizmetinde kapsamındaki işletmeler, bankanın ortak borsası Korbit aracılığıyla kripto para birimlerine yatırım yapabiliyor. Banka, işletmelerin Shinhan destekli saklama hizmeti KDAC‘ye (Kore Dijital Varlık Saklama) kripto emanet etmesini zorunlu kılarak riskleri ortadan kaldırdığını söyledi. Deneme çalışması için banka tarafından KDAC üyesi şirketler seçildi.

Finansal Hizmetler Komisyonu‘na göre, Güney Kore’de, yurt dışında veya P2P işlemleri yoluyla varlık satın aldıktan sonra kriptodan kriptoya borsalarda işlem gören 4.426 kurumsal yatırımcı var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala