bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,849.37 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.65 1.19%
bnb
BNB (BNB) $ 581.34 1.11%
solana
Solana (SOL) $ 147.48 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525645 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497766 2.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157485 4.10%

Golem (GLM) Nedir?

Golem GLM nedir

Golem (GLM) dağıtımlı bulut teknolojisini kullanarak herkesin ihtiyaç duyduğu hesaplama gücüne ulaşmasını sağlayan bir platformdur. Golem ağı dünyanın ilk süper bilgisayarı haline gelmeyi hedefliyor. Platformun kripto parası GLM token sahiplerinin ihtiyaç duymadıkları hesaplama gücünü “kiralayarak” bu durumda gelir elde etmesi mümkün hale geliyor. Bilindiği üzere hesaplama gücü kripto paraları için oldukça büyük bir önem arz ediyor ve blockchain ağlarında sıklıkla kullanılıyor. Bu bağlamda Golem platformunun ekosistemde ihtiyaç duyulacak bir proje haline gelmesi hedeflendi. Bu içerik boyunca Golem platformundan, platformun kripto parası GLM token’lerden ve bunlara ilişkin çeşitli verilerden bahsediyor olacağız.

Golem (GLM) platformu, kullanıcılarının cihazları tarafından sağlanan hesaplama gücünü satmasını ya da satın almasını sağlayan yenilikçi bir sistem olarak tanımlanabilir. Kullanıcılar sağladıkları hesaplama gücü nispetinde kripto paraya sahip oluyor ve bu durumdan gelir elde edebiliyorlar. Golem projesinin Ethereum (ETH) ağında kurulan en eski platformlardan birisi olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bilindiği üzere halihazırda Ethereum blockchain’i üzerinde çok sayıda proje yer alıyor. Bu projeler gerek DeFi alanında gerekse farklı kripto para alanlarında varlık gösteriyor ve kullanıcılarının ihtiyaçlarını gideriyor. Bu sayede piyasadaki en değerli altcoin haline gelmeyi başaran ETH, Golem projesine de ev sahipliği yapıyor.

GLM

Bir tür süper bilgisayar haline gelmeyi planlayan Golem platformu hesaplama gücü almak ve satmak isteyen tarafların bir araya getiriyor. Kullanıcılara sunulan hesaplama gücüne CGI (Bilgisayar üretimli imgeleme), yapay zeka (AI), kripto para madenciliği ve buna benzer kullanım alanları da dahil edilmiş. Yani başka bir deyişle Golem platformu yalnızca kripto para madenciliği için gerekli olan hesaplama gücünü kullanıcılarına sağlamakla kalmıyor. Golem, diğer alanlarda kullanıcılar tarafından ihtiyaç duyulan işlemci gücünü de ilgili taraflara iletiyor. Bu gerçeklere dayanarak Golem platformunun gelecek vadeden bir kullanım alanına hitap ettiğinin altını çizmek gerekiyor. Projeye ilişkin her şeyin yolunda gitmesi durumunda GLM token’ler gelecekte de kullanıcılarına hizmet etmeyi sürdürebilir.

Golem (GLM) ne zaman çıktı?

Golem (GLM) projesini Golem Factory isimli bir şirket 2016 yılında hayata geçirdi. Projenin kurucu isimleri Aleksandra Skrzypczak, Andrzej Regulski, Julian Zawistowski ve Piotr Janiuk olarak ifade ediliyor. Kripto para tarihindeki ICO’larla dolup taşan 2017 yılından hemen önce Golem ekibi de bir token satış etkinliği düzenledi. Bu etkinlik sırasında GLM token’lerin yaklaşık %82’si kullanıcılarıyla buluşturuldu. Aslına bakılırsa kullanıcılara sunulan token’ler GNT olarak biliniyordu. Platformun orijinal kripto parası GNT’ler daha sonra alınan bir karara istinaden GLM token’lere dönüştürüldü. ERC-20 standardını takip eden GLM token’ler de önceki GNT token sahiplerini mağdur etmeden yoluna devam etti. Bu işlemin 2020 yılının kasım ayında gerçekleştiğini görüyoruz. Yani GLM token’ler nispeten yeni nitelikli kripto paralar.

GLM nedir

Golem (GLM) Fiyatı Nedir?

Golem platformunun kripto parası GLM token’lerin fiyatına yönelik en güncel verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilmeniz mümkün. Golem ekibi GLM token’lere yönelik yayımladıkları tanıtıcı yazıda bu kripto paraların toplamda 1 milyar adet piyasaya arz edileceğini ifade etti. Bu miktarın yaklaşık %82’lik bir kısmının henüz daha ICO gerçekleşirken kullanıcılara sunulduğu söylenebilir. Kalan kısımlarında tamamı da yine dolaşıma kazandırılmış ve kullanıcıların alıp sattığı toplamda 1 milyar GLM token piyasada aktif olarak bulunuyor.

Golem Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GLM token 13,13 TL TL’den işlem görüyor. GLM token fiyatı son 24 saat içerisinde -0.69% değişim gösterdi. GLM token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 9,603,851 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 403,970,413 dolar seviyesinde.

Golem nedir

Golem Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GLM token $ 0.40427 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle GLM token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1,1 dolarla kaydetti. Bununla birlikte GLM token yılın en düşük seviyesini ise 0,072 dolarla belirledi.

Golem (GLM) Nasıl Çalışmaktadır?

Golem (GLM) ağı hesaplama gücü talep eden ve arz eden kullanıcıları birbirine bağlayarak verimli bir alışveriş ortamı meydana getiriyor. Kullanıcılar bu durumdan hem kar elde edebiliyor hem de ihtiyaç duydukları hesaplama gücüne erişebiliyorlar. Bulut teknolojisinden faydalana Golem ağı kullanıcılarına en iyi şekilde hizmet etmek için çalışmalarını devam ettiriyor. Ethereum (ETH) ağı üzerinde inşa edilen platform bu güçlü blok zincirinin sunduğu güvenlik, işlem hızı ve benzeri bütün olanaklardan faydalanabiliyor. Platformun kripto parası GLM token’ler de ETH standardı olan ERC-20’ye göre işlev gösteriyor. Golem platformunun çok sayıda borsa üzerinden birçok kullanıcıya ulaştırıldığını görüyoruz. Her geçen gün gelişimine devam eden teknoloji dünyası karşısında büyüyen bir hesaplama gücü ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyacın farkına varan Golem ekibi kullanıcılara hesaplama gücü hususunda yardımcı olabilecek çözümler üretmeyi başarmış.

Golem (GLM) Nasıl Satın Alınır?

Golem (GLM) projesinin kripto parası GLM token’leri birçok borsa üzerinden satın alabilirsiniz. Bu borsalar arasında Binance, Bithumb, Huobi Global, Gate.io ve Kraken gibi dünya devi isimler yer alıyor. Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip kripto para alım satım platformlarından Binance, GLM token’ler için BTC ve ETH ile işlem çifti oluşturmuş. Buna göre kullanıcılar bu platform üzerinden BTC ya da ETH kullanarak GLM token sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala