bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,384.37 5.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,892.40 3.67%
bnb
BNB (BNB) $ 549.55 2.58%
solana
Solana (SOL) $ 122.72 4.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495003 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437133 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123249 8.58%

Genesis ve Digital Currency Group çatışması sürüyor

Genesis ve Digital Currency Group çatışması sürüyor

Yaklaşık bir sene önce iflas eden kripto borç platformu Genesis ve ana şirketi Digital Currency Group (DCG) arasındaki anlaşmazlıklar bitmek bilmiyor. DCG’nin mahkemeye verdiği son dilekçede Genesis’in iflas planına itiraz ettiği ortaya çıktı.

DCG, itiraz gerekçesi olarak Genesis’in müşterilere yasal haklarından daha fazla ödeme yapmayı planlamasınını gösterdi. Dev şirketin dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“DCG, alacaklılara borçlarını bire bir karşılık ile ödendiği planları desteklemektedir. Şirket mülkleri, şu anda bu yeterliliği sağlayacak varlığa sahiptir.”

Digital Currency Group, destek verdiği iflas planının aksine Genesis’in alacaklılarına yüz milyon dolar fazladan ödeme yapmayı kabul ettiğini belirtti. DCG, ortaya koyulan güncel planın iflas kanunlarını ihlal ettiği iddiasında bulundu.

Genesis neden iflas etti?

2022’nin son aylarında FTX’in iflasıyla başlayan ayı piyasası Genesis gibi kripto – finans platformlarını önemli ölçüde etkiledi. Borç aracısı, yaşadığı likidite krizi sonrası Ocak 2023’te iflas bayrağını çekti. Resmi belgelere göre Genesis’in başta kripto borsası Gemini olmak üzere en büyük 50 alacaklısına 3,5 milyar dolar borcu bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala