bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,791.09 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.53 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 587.99 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 146.05 0.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530212 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458955 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161203 6.04%

Genesis Trading milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti

genesisin yeniden yapilanma plani degistirildi

Digital Currency Group (DCG) bünyesinde faaliyet gösteren kripto alım-satım platformu Genesis Global Trading, New York’ta devam eden soruşturma kapsamında milyonlarca dolar ceza ödemeyi kabul etti.

New York Eyalet Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), Genesis Trading’in yasadışı faaliyet ve siber güvenlik tehditlerine karşı yeterli önlemleri almadığı gerekçesiyle şirkete karşı bir soruşturma başlatmıştı. Finans düzenleyicisinin iddialarına boyun eğen Genesis Global Trading, 8 milyon dolar ceza ödemenin yanında eyalette faaliyet göstermesini sağlayan BitLicense lisansını geri iade edecek.

NYDFS yetkilisi Adrienne Harris, basına yaptığı açıklamada kripto alım-satım platformunun uyumluluk programında başarısız olduğunu ve müşterilerini çeşitli risklerle karşı karşıya bıraktığının altını çizdi.

“NYDFS’nin dijital varlık ve siber güvenlik kuralları sektörde altın standart olarak gösteriliyor. Kurallarmız, müşterilerin kötü niyetli kişilerden korunması için sert gereksinimler içeriyor.”

ABD’nin en büyük kripto şirketlerinden Digital Currency Group’un başı beladan kurtulmuyor. Ekim ayında mahkemenin yolunu tutan New Yorklu savcılar, kripto borsası Gemini, Genesis ve DCG’nin müşterileri 1 milyar dolar dolandırdığını iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala