Gary Gensler, kripto sektörünü sert sözlerle hedef aldı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı (SEC) Gary Gensler, kripto paraların menkul kıymet yasalarına tabi olduğunu dile getirdi.

Geçmişte Bitcoin savunucusu olarak bilinen ve kripto para birimleriyle ilgili üniversitede dersler veren Gensler, SEC Başkanı olduğundan beri bu tutumundan tamamen uzaklaşmış durumda.

SEC Başkanı, 2023 Menkul Kıymetler Uygulama Forumu için hazırladığı konuşmada, kripto şirketlerinin geleneksel finans şirketleriyle aynı kurallara tabi olduğunu tekrarladı.

“Kripto varlık menkul kıymetleri piyasasında, yatırımcıların daha az korunmasını hak ettiğini gösteren hiçbir emare yok.
Kongre, 1933 veya 1934’te menkul kıymet yasalarına yalnızca hisse senetleri ve tahvillerin tabi olduğunu söyleyebilirdi. Kongre bunun yerine menkul kıymet tanımına ‘yatırım sözleşmesi’ de dahil olmak üzere uzun bir liste ekledi”

Gensler’dan sert ifadeler

SEC Başkanı, kripto sektöründeki mevcut sorunların şaşırtıcı olmadığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu sektör, dolandırıcılık, iflas ve kara para aklamayla dolu bir alandır. Pek çok kuruluş, Satoshi Nakamoto’nun ünlü whitepaper’ından çok önce yayımlanan yasaların ötesinde faaliyet gösterdiğini iddia ederken, açılan davalar sırasında da yasaların korumasına başvurma konusunda hızlı davranıyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Yavuz

Asya’nın favori memecoin’inden Shiba beklentisi

Tayland’ın meşhur cüce su aygırı Moo Deng adına piyasaya sürülen bir memecoin kısa sürede viral oldu. MOODENG ismiyle Etheruem blokzincirinde işlem gören memecoin’de talep patlaması yaşandı. Kripto piyasası memecoin’lerde artan işlem hacmiyle şekilleniyor. Bitcoin’in 64 bin dolar civarında seyrettiği bugünlerde, birçok memecoin’in yatırımcı çekti görüldü. Özellikle son zamanların popüler memecoin’i MOODENG, ilgilerin odağında yer aldı. ...

Bağlantıyı kopyala