bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,319.77 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.64 3.95%
bnb
BNB (BNB) $ 576.96 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 166.67 4.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521712 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480586 5.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153067 1.27%

Gala Games’te kaos: 130 milyon dolarlık suçlama

Gala Games'te kaos130 milyon dolarlık suçlama

Kripto oyun platformu Gala Games, dolandırıcılık olayıyla gündeme geldi. Projenin kurucu ortağı Eric Schiermeyer, diğer ortaklar Wright Thurston’ın milyonlarca dolar çaldığını iddia etti. İki ortak birbirine karşılıklı dava açtı.

gala games oyunlari

Gala Games kurucuları birbirine girdi

Gala Games‘in kurucuları Wright Thurston ve Eric Schiermeyer, ABD’de birbirlerine karşı dava açtı. Kuruculardan biri, diğerini projenin varlıklarını çalmakla suçladı. Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Schiermeyer, 2021’in başlarında Thurston ve yatırım şirketi True North United Investments’ın Gala Games ekosistemine bağlı yaklaşık 130 milyon dolar değerinde token çaldığını iddia etti.

Schiermeyer, GALA token’larının şirketin kontrolü altındaki bir cüzdana taşındığını ancak Thurston’un 43 başka cüzdana transfer ettiğini kaydetti. Davada, Thurston’un token’ları cüzdanlardan taşıdığı ve Eylül 2022 ile Mayıs 2023 arasında satış gerçekleştirdiği ifade edildi. Thurston’ın GALA token’ları kazanabilen Gala ekosistem düğümlerini çalıştırmak için lisansları çaldığı ifade edildi. Thurston’ın lisansları satarak gelirini ele geçirdiği aktarıldı.

Thurston tarafı ise,Schiermeyer’e karşı Gala’nın şirket varlıklarında milyonlarca doları satmasına ve israf etmesine neden olduğu iddiasıyla dava açtı. Schiermeyer’in Gala’nın milyonlarca fonunu kişisel satın alımlar için kendisine aktardığı ifade edildi. Davaya göre Schiermeyer, İsviçre ve Dubai’de tüzel kişilikleri kurdu ve kendisini hakim hissedar yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala