bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,979.95 1.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.94 5.48%
bnb
BNB (BNB) $ 581.67 1.70%
solana
Solana (SOL) $ 173.23 6.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524239 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48481 5.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156197 3.53%

Gala Games (GALA) Nedir?

gala games nedir
  • Gala Games, oyuncuların oyun oynayarak kripto para ve benzersiz token’lar (NFT’ler) kazanmalarına olanak tanıyan blockchain tabanlı bir oyun platformudur.
  • Platform, oldukça farklı oyun içi işlevselliğe sahip çok sayıda oyuna sahiptir.
  • Gala Games’in yerel token’ı GALA‘dır.
  • Gala Games, oyuncuları oyun içi başarıları için dijital varlıklarla ödüllendiren blockchain tabanlı bir oyna-kazan oyun platformudur.
  • Gala Games, video oyunu oyuncularının geçmişte mücadele ettiği büyük bir eksikliği gideriyor: Oyun oynayarak kazanılan öğelerin mülkiyetine sahip olma yeteneği.

Proje, Ethereum blockchain’i üzerinde çalışıyor. Bununla birlikte platform, Polygon ağıyla da ortaklık kurdu ve p.Network Bridge dApp ile BNB Chain‘e başarılı bir şekilde köprü kurdu. Bu sayede Gala Games, oyuncuların token’larını düşük gas ücretleriyle göndermelerine ve takas etmelerine olanak sağlıyor.

Gala Games’in yerel token’ı GALA, oyun içi satın alımlarda bir değişim aracı olarak kullanılıyor. Dahası, GALA, Ethereum’un ERC-20 standartında geliştirilmiş bir token.

Ayrıca Gala Games ekibi, Ethereum ağı üzerinde çalışıyor. Ancak ekip, GALA token tarafından desteklenen Project GYRI adlı kendi otonom blockchain ağlarını başlatmayı planlıyor.

GALA’nın Kurucuları

Gala Games 2019 yılında Eric Schiermeyer ve Michael McCarthy tarafından kuruldu.

Şirketin CEO’su Schiermeyer, kripto sektörüne giriş yapmadan önce dijital oyun sektöründe çalışıyordu.

Gala Games kuruculari
Gala Games kurucuları. Kaynak: Arşiv

Eric Schiermeyer 2000’li yılların başında Myspace’in kurulmasına yardımcı oldu. 2007 yılında ise Zynga‘nın kurucu ortağı ve yöneticisiydi. Eric Schiermeyer sonrasında Bee Cave Games‘e yatırımcı ve danışman olarak katıldı.

Şirketin Oyunlardan Sorumlu Başkanı McCarthy de oyun sektöründe oldukça deneyimli. Zira sektörde 20 yıllık deneyime sahip olan McCarthy de Zynga‘da çalıştı. McCarthy, Interplay Entertainment ve Troika Games‘te yöneticilik yaptı. McCarthy aynı zamanda Applied Cinematics‘in kurucusudur.

2021 yılının Aralık ayında Gala Games, C² Ventures ile ortaklık kurdu. Böylelikle ortaklık kapsamında iki şirket, blockchain oyunlarının gelişimini hızlandırmak için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturdu.

GALA token’ları yıllık yarılanma programına göre günlük olarak dağıtılıyor. Dolayısıyla her yıl, günlük olarak dağıtılan token sayısı yarı yarıya azaltılıyor.

Gala Games Nasıl Çalışır? Oyun Ekosistemi

Şirket, kendi stüdyolarında oyun geliştiriyor. Bununla birlikte Ember Entertainment, Kung Fu Factory, GAMEDIA, Certain Affinity ve 22cans gibi dış ortaklıkları tarafından geliştirilen oyunlarını da yayınlıyor.

Milyonlarca oyuncuyu platformuna çekmeyi başaran Gala Games’in en popüler oyunları şu şekilde:

Şirket ilk olarak Town Star adlı oyununu geliştirdi. Böylelikle oyuncular Town Star’da bir kasabanın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışarak yarışıyorlar. Kazanan oyuncular ise ödül havuzundan pay alıyor.

gala games oyunlari
Gala Games oyunları. Kaynak: Arşiv

Mirandus oyununda ise oyuncular canavalarla savaşıyor. Mirandus, oyuncuların, oyun içi başarılarına göre ödüllendirildiği bir fantezi rol yapma oyunu.

Spider Tanks oyununda ise oyuncular çeşitli haritalarda birbirleriyle savaşıyor. Spider Tanks, çok oyunculu çevrimiçi bir oyun.

Fortitude strateji odaklı bir (PvP) kule savunma oyunu. Echoes of Empire, oyuncuların kıt kaynakları ele geçirmek için savaştığı bir bilim kurgu strateji oyunu.

Yukarıda da anlattığımız üzere blockchain oyun şirketi çok çeşitli türde oyunlara sahip. Bununla birlikte GALA’nın BEP-20 standartına uygun olması nedeniyle çok düşük işlem ücretleriyle oyun oynamak mümkün.

GALA Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Gala Games token 1,46 TL‘den işlem görüyor. GALA fiyatı son 24 saat içerisinde 4.09% değişim gösterdi. GALA token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 2,778,646 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,612,664,362 dolar seviyesinde.

GALA Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GALA token $ 0.045374 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle GALA token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0.824 dolarla kaydetti. Bununla birlikte GALA token yılın en düşük seviyesini ise 0.824837 dolarla belirledi.

GALA Grafiği


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala