bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,271.42 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,923.99 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 597.37 0.63%
solana
Solana (SOL) $ 144.65 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500541 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437846 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141323 1.78%

FTX’ten 122 milyon dolarlık Solana işlemi

ftx krolldaki musteri hesaplarini dondurdu

Kripto para borsası FTX‘in 122 milyon dolarlık Solana (SOL) token’ı işlemi yaptığı tespit edildi. Borsanın elindeki SOL varlıkları stake ettiği belirtildi. Şirketin bir süre satış yapabileceğine yönelik endişeler ortaya çıkmıştı.

shopify solana payin odeme cozumuyle is birligi yapiyor

FTX’ten yeni Solana adımı

SolanaFM’den elde edilen zincirüstü verilere göre FTX ile bağlantılı cüzdanlardan biri 122 milyon dolar değerinde 5,5 milyon SOL stake etti. FTX’in SOL hamlesi ilk olarak X’teki zincir analisti ‘ashpool’ tarafından fark edildi. FTX’in coin’leri staking için ağ doğrulayıcılarından biri olan Figment’e devrettiği bildirildi.

İflas kayyum heyeti tarafından yönetilen FTX’in öncelikli amacının varlıkların geri alınması ve alacaklılara dağıtılması olduğu açıklanmıştı. FTX’in önemli miktardaki SOL coin’lerin kilidi her ay açılacak ve platform isterse elindeki varlıkları satabilecek.

Borsanın elindeki Solana coin’lerini satabileceği endişesi bir süre önce piyasada paniğe yol açmıştı. FTX yönetiminin son hamlesi bu endişeleri boşa çıkarttı. FTX, 11 Eylül’de yaklaşık 7 milyar dolarlık varlığı geri aldığını duyurmuştu. Borsanın elinde stake edilmiş 1 milyar doların üzerinde SOL olduğu bildirilmişti. Söz konusu işlemin FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ın mahkemesinin yapıldığı döneme gelmesi de dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala