bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,011.42 1.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.22 3.23%
bnb
BNB (BNB) $ 564.63 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 148.48 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499111 3.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464618 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158704 2.30%

Frax Share (FXS) Nedir?

frax share nedir

Frax (FRAX), kesirli algoritmik bir stabilcoin. Frax Share (FXS) ise ERC-20 yönetişim token’idir.

  • Her iki kripto para da Frax Finance tarafından geliştirilmiştir.
  • Bugünkü yazımızda Frax Share nedir konusu üzerinden ilerleyeceğiz. İşte Frax Share (FXS) hakkında kapsamlı bilgililer.

Frax Share’ın kripto para birimi FXS, Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş bir ERC-20 token’i. Başlıca kullanım alanları arasında yönetişim, FRAX token ihracı, stake etmenin ve likidite teşvikleri sağlamak yer alıyor.

frax finance kurucusu Sam kazemian
Frax Finance kurucusu Sam Kazemian. Kaynak: Arşiv

Mayıs 2019’da başlatılan proje daha önce Decentral Bank olarak adlandırılıyordu ve Sam Kazemian, Travis Moore ve Jason Huan tarafından kuruldu.

Frax Share (FXS) nasıl çalışır?

Frax Share (FXS) token’in nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için önce Frax Finance protokolünü anlamak çok önemli.

FXS token ile FRAX token sürekli karıştırılıyor. FXS token, ihraç edilen FRAX stabilcoin’inin değerini, ücretleri ve teminatlandırma oranını belirleyen yönetişim token’ı.

FXS bir yatırım ve yönetişim token’ı, FRAX ise ağırlıklı olarak merkezsiz borsalarda işlem gören bir stabilcoin.

Elbette FXS fiyatı FRAX stabilcoin’in performansından, benimsenme oranından ve istikrarından doğrudan etkileniyor. FRAX daha çok değer saklama aracı olarak tercih edilirken, FXS ise yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

FXS token sahipleri Frax Protocol’ün geleceğini şekillendirecek kararlarda söz hakkı bulunuyor. FXS sahipleri ayrıca ek getiri elde etmek için bu tokenleri çeşitli platformlarda stake edebilir.

Frax Share (FXS) kullanım alanları

Tıpkı diğer kripto para birimleri gibi FXS token’ler de yatırımcılar tarafından kâr amacıyla alınıp satılıyor. Bireysel yatırımcılar projeye ve gelecekteki potansiyeline olan inançları nedeniyle FXS alıp satıyor.

FXS tokenları ve diğer Frax tokenları, özellikle ek teşvikler için FRAX havuzlarında da kullanılabilir. Çoğu kişi, token arzının düşük olması nedeniyle (Bitcoin gibi az bulunan tokenlar iyi performans gösterme eğilimindedir) ve proje kârlı bir yatırım olacak gibi göründüğü için FXS tokenları satın almaktadır.

FRAX stablecoin, hem varlıklar hem de bir tür algoritmik para tarafından desteklenen türünün ilk ve tek stablecoin’idir. FXS token’ı ve Frax protokolünün işlevselliği hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyen kişiler whitepaper’ı baştan sona okumalıdır.

Frax Share (FXS) nereden alınır?

En popüler kripto para birimlerinden biri olan Frax Share, CoinGecko verilerine göre 2023 yılı Şubat ayı itibariyle en değerli kripto para birimleri arasında 62. sırada yer alıyor.

FXS çeşitli merkezsiz ve merkezi kripto borsalarından satın alınabilir.

FXS’nin listelendiği en popüler kripto borsalardan bazıları şu şekilde:

  • Binance
  • KuCoin
  • Gate.io
  • CryptoCom

FXS token’in satın alınabileceği merkezsiz borsaların listesi şu şekilde:

  • Uniswap
  • Sushiswap
  • Curve
  • SpiritSwap

Merkezsiz borsalar aracılığıyla FXS satın almak isteyen yatırımcılar, MetaMask gibi gözetimsiz kripto para cüzdanları aracılığıyla birkaç adımda işlemlerini gerçekleştirebilir.

FXS yorumları

FXS ilk olarak 2020 yılının Aralık ayında piyasaya sürüldü ve 1,3 milyar dolarlık toplam kilitli değere (TVL) ulaştı. Protokol ayrıca CryptoCom da dahil olmak üzere büyük yatırımcılarla bazı büyük ortaklıklar kurdu.

Ancak bu projenin destekçileri kadar eleştirmenleri de var. 2022 yılında yaşanan gelişmelerin yatırımcılarda yarattığı güven kaybından Frax Protocol de nasibini almıştı.

FXS coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Frax Share coin 165,37 TL‘den işlem görüyor. Frax Share fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. Frax Share token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

FXS coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Frax Share token dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Şubat ayı itibariyle Frax Share coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 42,80 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Frax Share token yılın en düşük seviyesini ise 1,50 dolarla belirledi.

FXS coin grafiği

Anlık olarak güncellenen Frax Share coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte Frax Share coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala