bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

Fransız Yetkililerden 5 Büyük Bankaya Dolandırıcılık Baskını

fransiz yetkililerden 5 buyuk bankaya dolandiricilik baskini

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bankacılık krizi sonrasında diğer hükümetlerde de bankalara olan baskı artıyor. Fransız yetkilileri, dolandırıcılık soruşturması kapsamında 5 büyük bankaya baskın düzenledi.

Fransız Yetkililerden 5 Bankaya Baskın

Yetkili makamlar, Fransız ve Alman hükümetlerine 100 milyar Euro’nun (108 milyar dolar) üzerine mal olmuş olabilecek olası bir mali dolandırıcılık ve kara para aklama davasına ilişkin bir soruşturma devam ederken, Fransa’da büyük bankalara çok sayıda baskın yapıldı.

Fransa Mali Savcılığı (PNF) sözcüsüne göre, Fransız ve Alman savcılarla birlikte müfettişler, Paris ve çevresinde aramalar yaparak, dört Fransız ve bir uluslararası bankaya basın gerçekleştirdi.

fransiz yetkililerden 5 buyuk bankaya dolandiricilik baskini 2

PNF temsilcileri özellikle söz konusu bankaların Société Générale, BNP Paribas, Exane, Natixis ve HSBC olduğunu belirtti. Temsilciler, bankaların varlıklı müşterilerin temettü vergilendirmesini aşmasına izin vermek adına karmaşık yasal yapılar oluşturduğunu iddia etti.

Bununla birlikte yetkililer, şu anda Société Générale, BNP Paribas, yan kuruluşu Exane, Natixis ve HSBC’nin nitelikli vergi yolsuzluğu aklamaktan şüphelenildiğini, özellikle de BNP ve Exane’nin nitelikli vergi kaçakçılığı şüphesiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi. Son olarak soruşturmalar Aralık 2021’de başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala