bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,499.75 1.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.33 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 597.26 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 149.70 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519384 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459421 0.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150159 3.94%

Fidelity, Bitcoin halving’i sonrası için uyardı

Bitcoin madencilik

Spot Bitcoin ETF sağlayıcılarından Fidelity, Bitcoin halving’inden sonraki ayların zorlu geçeceğini ve madencilerinin iflas etmekten kaçınacağını belirtti.

Kripto para piyasası Bitcoin halving’ine odaklanmış durumda. Yatırımcıların boğa beklentisiyle akın ettiği kripto para piyasası, Bitcoin (BTC) eşliğinde yükselişini sürdürüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, muhtemelen Nisan ayında halving gerçekleştirecek. Bu halving ile birlikte, BTC blok ödülü yarılanacak. Bu durum, yatırımcılar tarafından boğa döngüsünün başlangıcı olarak görülse de madenciler açısından zorlu bir dönem olarak görülüyor.

Spot Bitcoin ETF sağlayıcısı Fidelity, Bitcoin halving’inden sonraki dönem için bir uyarı paylaştı. Trilyon dolarlık varlık yöneticisi, madencilerin iflas etmekten kaçınacaklarına değindi.

Peki Bitcoin bu süreçte düşüş yaşayabilir mi?

Bitcoin madencilik halving
Bitcoin madencilik halving

Bitcoin (BTC) halving sonrası düşüş yaşayabilir mi?

Trilyon dolarlık varlık yöneticisi Fidelity, Bitcoin halving’i sonrasını ele aldı. Fidelity, yayımladığı raporda, yatırımcıların büyük beklenti içerisinde yaklaştığı halving’ten sonra madencilerin riske gireceğini belirtti.

Bitcoin halving’i sonrası BTC blok ödülü yarılanacak ve madencilik zorluğu artacak. Bitcoin madencileri, daha fazla enerji harcayarak daha az BTC kazıyacak. Bu durum, madencilik gelirlerini düşürürken maliyetleri artıracak. Fidelity, halving’in madencilik üzerindeki etkisine değindi.

Yatırım yönetim şirketi, BTC sahiplerinin halving sonrası fiyatların daha çok yükseleceğini beklediğini, ancak madencilerin iflas etmekten kaçınmak amacıyla kazandıkları BTC’lerin yüzde 50’sini satabileceğini belirtti.

Fidelity, halving’ten sonraki ayların zorlu geçeceğini ve bu durumun piyasa üzerinde de etkili olabileceğini düşünüyor. Rapora göre, madenciler gelirdeki düşüşü dengelemek amacıyla stokta tuttuğu BTC’leri satmak zorunda kalabilir.

Analist Daniel Gray, “Sürekli olarak daha fazla hashrate elde etmek, hash oranlarının verimliliğini artırmak, daha ucuz kaynaklardan daha düşük maliyetli enerji elde etmek ve altyapılarını yeni makineleri barındıracak şekilde genişletmek için çabalamalılar.” diyerek madencileri uyardı.

Bankacılık devi JPMorgan da benzer bir görüş paylaşmıştı. JPMorgan, halving sonrası madencilerin oluşturacağı satış baskısı neticesinde BTC’nin 42.000 dolara kadar düşebileceğini belirtti.

Bitcoin madencileri, halving sonrasında gelir ve maliyet dengesini tutturmak zorunda kalacak. Madenciler, zorlu dönemde elinde bulundurdukları BTC’leri satıp, maliyet dengesini koruyabilir. Bu durum, BTC fiyatının düşüş yaşamasına yol açabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala