bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,326.77 0.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.34 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 573.01 1.17%
solana
Solana (SOL) $ 169.98 1.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510083 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466892 2.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149308 2.46%

Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisinden endişeli

fed powell abd ekonomisinden endiseli

ABD Merkez Bankası (Fed) başkanı Jerome Powell, gece saatlerinde verdiği demeçte ABD ekonomisinin durumu ve faiz politikasına değindi.

Powell, geçtiğimiz hafta bankanın politika faizi kararı sonrası yaptığı açıklamaları yineleyerek oranları düşürmek için daha fazla kanıt gerektiğini belirtti.

“Faiz oranlarını düşürme adımını atmadan önce biraz daha güven istiyoruz.”

Fed başkanı, Perşembe günü FOMC toplantısı sonrası basın mensupları karşısında piyasanın Mart’ta indirim beklentisini boşa çıkarmıştı. Powell, yıl içinde faiz indirimlerinin muhtemel olduğunu sözlemesine karşın bir sonraki toplantıda bu güvene ulaşılmasının muhtemel olmadığının altını çizmişti.

Başkan Powell, yeni demecinde ise yılın ilk yarısında enflasyonun düşeceği ve Mart ayı Fed toplantısında durumu yeninden gözden geçireceklerini belirtti.

“İşgücü piyasasında zayıflık görürek daha erken hareket edebiliriz.”

ABD ekonomisi sürdürülemez bir durumda

Faiz politikasına dair mesajlarının ardından Fed başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin genel durumuna değindi. Borcun ekonomiden daha hızlı büyüdüğüne vurgu yapan Powell, bu durumun sürdürülemez olduğu görüşünde:

“Uzun vadede Amerikan ekonomisi sürdürülemez bir durumda. Federal hükümetin borcunun büyümesi ekonomiden daha hızlı ilerliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala